Commemorem el Dia Internacional de les Dones

Commemorem el Dia Internacional de les Dones

Des de l'Ajuntament d'Abrera continuem treballant focalitzant les polítiques en pro l’equitat de gènere i reivindicant el

paper de la dona en la nostra societat i en tots els àmbits. Des de l’Ajuntament d’Abrera, com a municipi declarat 100% feminista, continuem oferint activitats per l'agència de les dones i per treballar dia a dia a favor de la seva seguretat, igualtat i participació en la vida local.

Durant tot aquest mes de març organitzem, de manera transversal i amb la col·laboració de diverses entitats i col·lectius del nostre municipi, tot un seguit d'activitats per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Us convidem a participar-hi. Abrera, municipi feminista!

Des del món local volem reconèixer que som beneficiàries de dones generoses que ens han precedit, dones que van desplegar els fonaments d’una transformació eficaç per millorar les nostres vides en clau d’oportunitats, de drets, de recursos d’inclusió civilitzatòria. I cal que aquest moviment no s’aturi!

El Dia Internacional de les Dones és una jornada de reivindicació per a la persecució dels drets, de la igualtat d'oportunitats, l'equitat i la justícia. Simbolitza l'esperit crític i el canvi necessari que ens conduirà a l’erradicació de les desigualtats, tot desmuntant les bases que permeten conductes hostils com l'assetjament sexual, la violència i la discriminació contra les dones. Les reivindicacions d’aquest dia són les de cada dia. El treball és constant, perseverem i perseguim l’eliminació dels estereotips sexistes, la discriminació laboral i salarial, prevenint i combatent la violència masclista però, sobretot, per tal de construir un canvi de paradigma amb la mirada posada en la plena igualtat d'oportunitats entre dones i homes que ens alliberi de relacions de poder, d’opresions, de mandats sexistes, de desigualtats i violències. 

Consulteu les activitats programades a Abrera coincidint amb la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Des de l’Ajuntament d’Abrera, com a municipi declarat 100% feminista, continuem oferint activitats per l'agència de les dones i per treballar dia a dia a favor de la seva seguretat, igualtat i participació en la vida localConvidem tothom a participar-hi i adherir-se al manifest del 8M!

A continuació us detallem quines són les activitats que hem organitzat durant tot el mes de març coindint amb la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones:

DISSABTE 5 DE MARÇ

  • A les 12.00 h a la Sala Municipal (ptge. Telefònica s/n) podrem gaudir de l’espectacle familiar “Viatge al món dels contes” a càrrec de Trama Cooperativa, recomanat per a famílies amb infants a partir de 5 anys. La inscripció prèvia es pot realitzar de manera telemàtica en aquesta pàgina web fent clic aquí, i també es podrà fer presencialment el mateix dia abans de l’espectacle. I per a més informació podeu escoltar "L'Entrevista del Dia" de Ràdio Abrera del 03/03/22 amb Marta Palència, de Trama Cooperativa, fent clic aquí.

8M Abrera - Cartell espectacle Viatge al món dels contes del 5 de març de 2022.jpg

DIMARTS 8 DE MARÇ

  • A les 18.00h al vestíbul del Mercat Municipal (c. de Martorell, 20) tindrà lloc l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones, que comptarà amb la lectura del manifest amb la participació d’alumnat de l’Institut Voltrera i el parlament de l’Associació Abrera contra la violència de gènere. Seguidament es durà a terme la presentació de l'exposició "Dones constructores de Pau".
  • Del dimarts 8 de març i fins al dijous 31 de març (ambdós dies inclosos), al vestíbul del Mercat Municipal d’Abrera (c. de Martorell, 20) podrem visitar l’exposició “Dones Constructores de Pau”, que s’organitza en col·laboració amb el Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d’Abrera, el Servei d'Igualtat, el Departament de Promoció Econòmica, el Mercat Municipal i l'Associació de botiguers i comerços d'Abrera. També, en un doble format, podrem trobar les dones que conformen l'exposició al llarg d'Abrera en els seus comerços, on hi figurarà una de les referents que conformen la mostra.

DIMECRES 9 DE MARÇ

  • A les 17.30h a la sala d’actes de la Casa de Cultura (c. de Federico Garcia Lorca, 17) tindrà lloc la xerrada “Ni rosa ni blau, per una educació igualitària” a càrrec de Gemma Guillamón. L’activitat s’emmarca dins el cicle “Maternem a Abrera 2022” i s’adreça a famílies en l’etapa d’embaràs i amb infants de 0 a 6 anys. La inscripció es pot formalitzar prèviament en aquesta pàgina web fent clic aquí o presencialment el mateix dia abans de l’activitat. I per a més informació, podeu escoltar L"Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del 01/03/22 amb la Gemma Guillamón fent clic aquí.

Maternem 2022 - Xerrada 9 de març.jpg

DIJOUS 10 DE MARÇ

  • A les 20.00 h a l’auditori del Centre Polivalent (pl. del Rebato, 1) l’entitat abrerenca “Amb Cor de Gospel” oferirà un assaig obert a dones de totes les edat i un petit concert de mitja hora. Per assistir-hi no es requereix d’inscripció prèvia.

DISSABTE 12 DE MARÇ

  • D’11.00 h a 12.00 h i de 16.00h a 18.00 h al gimnàs de l’Escola Ernest Lluch (pg. de l'Estació, 15) es realitzarà l’entrega dels dorsals, les samarretes commemoratives i de les polseres lluminoses de la segona Marxa Nocturna de la Dona d'Abrera, a la que poden partcipar dones sense límit d'edat. A les 18.00 h, al pati de l'escola, començarem a escalfar motors, amb la lectura del manifest a càrrec de les entitats col·laboradores, exhibirem el vídeo de la última campanya d’Abrera Diu Prou, fent un repàs de les activitats de novembre, i comptarem amb la participació de l’entitat “Amb cor de Gospel” que ens deleitarà amb dues cançons triades especialment per la jornada.
  • A les 19.00 h al pati de l'Escola Ernest Lluch (pg. de l'Estació, 15) arrencarà la segona Marxa Nocturna de la Dona d’Abrera. La inscripció es pot realitzar fins el dimecres 9 de març o fins arribar a les 250 dones inscrites de manera telemàtica fent clic aquí, o presencialment els dimecres i divendres de 18.30 h a 20.00 h a l’Hotel d’Entitats d'Abrera. El preu de la inscripció solidària és de 3 euros i es fa a benefici de l’Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment.

Abrera, municipi feminista! El dissabte 12 de març, no us perdeu la segona edició de la Marxa Nocturna de la Dona d'Abrera!

DIVENDRES 18 DE MARÇ

  • A les 10.30 h a la Sala Municipal (ptge. Telefònica s/n) s’organitza el Teatre-fòrum “Escolta’m”, a càrrec de la companyia Imapact’T, adreçat a l’alumnat de Cicle Superior de l’Escola Francesc Platon i Sartí.
  • A les 22.00 h a la Sala Municipal (ptge. Telefònica s/n) podrem gaudir amb el monòleg “Humor negra” a càrrec d’Asaari Bibang. Les inscripcions es podran fer prèviament de manera telemàtica en aquesta pàgina web fent clic aquí o presencialment el mateix dia abans de l’espectacle.

8M Abrera - Cartell monòleg Humor negra del 18 de març de 2022.jpg

DIUMENGE 27 DE MARÇ

  • A les 14.04h, a Ràdio Abrera (107.9fm, www.radioabrera.cat i app) dedicarem l’Espai Igualtat a repassar tot que el tindrà lloc a Abrera durant el mes de març amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Podeu escoltar tots els programes fent clic aquí.

Espai Igualtat a Ràdio Abrera

A LA BIBLIOTECA JOSEP ROCA I BROS:

  • Dimecres 23 de març a les 17.30 h a la Sala Municipal (ptge. Telefònica s/n), la Biblioteca Josep Roca i Bros oferirà el conte infantil “... i va cosir unes ales” a càrrec de Petita Companyia, adreçat a famílies amb infants a partir de 3 anys. En aquest cas la inscripció es pot fer presencialment a la mateixa biblioteca, a través del correu Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo., trucant al T. 93 770 08 81 o a través del QR que trobareu als cartells i les xarxes socials de la biblioteca.
  • Entre el dimarts 1 de març i el dilluns 7 de març (ambdós dies inclosos), la Biblioteca Josep Roca i Bros farà un sorteig de llibres feministes al que es pot participar a través del seu perfil d’Instagram @bibliotecaabrera i, del dimarts 8 al dijous 31 de març (ambdós dies inclosos) es podrà consultar l'aparador cultural amb motiu del Dia Internacional de les Dones.
  • Fuente: Ajuntament d´Abrera