Joves estudiants tindran la seva primera experiència laboral

Joves estudiants tindran la primera experiència laboral

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha contractat 23 joves estudiants de la ciutat que treballaran durant les vacances nadalenquesfent tasques d'informació i suport en activitats socioculturals i de foment del reciclatge i el medi ambient. Per a la gran majoria de les persones participants, es tracta de la seva primera experiència laboral.
 
Mitjançant el programa Treballa al Nadal, l'Ajuntament de Sant Joan Despí contracta cada any joves de la ciutat que estiguin estudiant una formació reglada i que no estiguin treballant.
 
Aquest any, el programa ha rebut 145 inscripcions i s'han seleccionat 23 persones -17 noies i 6 nois-. Durant el procés de selecció, les persones inscrites van participar en dinàmiques grupals on van haver de desenvolupar projectes sobre el reciclatge i sobre les activitats culturals. D'aquestes dinàmiques van sorgir un gran nombre de propostes de gran interès.
 
Les persones seleccionades tenen entre 18 i 22 anys i cursen diferents estudis: cicles formatius, batxillerat i formació universitària. Treballaran del 23 de desembre de 2021 al 7 de gener de 2022 al Departament de Cultura, fent tasques d'informació en diferents activitats de Nadal; i al Departament de Medi Ambient, fent sensibilització mediambiental a la via pública.
 
Aquest dijous 23 de desembre ha tingut lloc a Promodespí la sessió de benvinguda i de formació de les persones participants al programa Treballa al Nadal, amb la participació de l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García. Es tracta de la vuitena edició d'aquest programa que vol oferir una experiència professional als i les joves estudiants de Sant Joan Despí. Des de l'any 2014, un total de 170 persones joves han estat contractades per l'Ajuntament mitjançant aquest programa.
 
L'objectiu d'aquesta iniciativa és facilitar una primera experiència laboral al jovent de la ciutat, contribuint a l'adquisició de competències transversals i a millorar la situació socioeconòmica familiar, mitjançant un contracte de treball en època de vacances escolars. A més, el programa millora l'autoestima de la persona jove i li fa saber els recursos municipals existents. Alhora, permet a l'Ajuntament conèixer els nous perfils professionals de la ciutat i incorporar-los en els dispositius d'orientació i intermediació laboral de Promodespí. 
 
Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí