Millores en l’enllumenat de les festes de Nadal

Millores en l’enllumenat de les festes de Nadal

✔ Es mantenen els arbres lluminosos en espais emblemàtics i als barris  de la ciutat i s’amplien les figures de l’enllumenat

dels carrers. ✔ La recreació d’un Bosc Encantat al parc de la Torre Lluc, principal  novetat d’aquest any 

✔ L’encesa de llums tindrà lloc el proper divendres 26 de novembre amb  un espectacle infantil 

La celebració de Nadal i Reis a Gavà incorpora novetats en l’enllumenat, manté els arbres  il·luminats en punts emblemàtics i amplia la presència als carrers de la ciutat. La recreació  d’un Bosc Encantat al parc de la Torre Lluc és la novetat més rellevant respecte l’any  passat. Els diferents espais i figures convidaran al passeig i a fer-se fotografies per  immortalitzar el moment, decoraran nombrosos espais i contribuiran a la dinamització  de l’activitat comercial. 

Bosc Encantat 

Aquest espai, que se situarà a la part alta del parc de la Torre Lluc, és la principal novetat  d’enguany. El seu muntatge comportarà el tancament de l’accés a aquest sector del parc.  

El Bosc Encantat comptarà amb 50.000 punts de llum que es distribuiran entre les copes  dels arbres, agrupacions d’arbustos, cortines als reixats, motius de sòl 3D i un Gran Portal  d’Accés al Bosc Encantat, que quedarà delimitat amb un tancat de fusta a ambdós costats  del Portal per facilitar el pas. 

La decoració lluminosa de l’espai es basa en l’ús de la tecnologia LED RGB amb efectes  seleccionables, una tecnologia dinàmica que permet el canvi de color de la il·luminació i  efectes que aporten un gran dinamisme i versatilitat. Inicialment s’establirà una  configuració de color verd que permetrà una major integració amb els elements naturals.  Així com avanci Nadal, els colors aniran canviant per crear un ambient més màgic i que  donarà la possibilitat de redescobrir l’espai en successives visites. 

El Bosc Encantat incorpora diferents personatges. Així hi haurà un os gran amb un banc  central que permet seure i realitzar fotografies i selfies. Un segon os, de dimensions més  petites, servirà com a element de benvinguda, visible des del Portal d’entrada i que es complementa amb un conjunt de dues caixes de regal. 

L’espai contempla també un conjunt de joguines clàssiques Toys 3D que fan de l’espai  un indret lúdic molt especial on es duran a terme activitats de dinamització infantil. Els  models tindran una gamma de colors diferents, combinant vermell i daurat, amb llum  càlida.  

D’altra banda, per facilitar l’accessibilitat per a persones invidents i amb baixa visió  s’implementa un sistema de visita amb àudio descripció mitjançant l’ús d’una aplicació  mòbil i amb suport de geolocalització. Així mateix, a l’entrada al Bosc hi haurà un cartell  en braille, amb caràcters grans i alt contrast amb les instruccions per poder descarregar i  usar l’aplicació.  

El Bosc Encantat serà l’accés al Campament Reial, que tornarà als Jardins del Museu els  dies 2, 3 i 4 de gener.  

Arbres de Nadal i altres motius nadalencs 

Durant aquestes festes hi haurà 7 arbres de Nadal distribuïts per diferents punts de la  ciutat, el més espectacular dels quals serà el del parc de la Torre Lluc, de 18 metres  d’altura i que permetrà passar pel seu interior. A la base de l’arbre hi haurà quatre  elements diferents creant ambients i sensacions diverses i on grans i petits podran fer-se  fotografies i selfies: un photocall amb cors, un segon amb Elfs, unes grans ales d’àngel, i  dues estrelles tridimensionals gegants i un tron vermell.  

A la plaça Jaume Balmes s’instal·la un altre arbre, de 8 metres d’alçada. Els altres cinc  arbres, de 6 metres, s’ubiquen a diferents punts de la ciutat: passeig Maragall, plaça  Catalunya, avinguda de Joan Carles I–Les Bòbiles, avinguda Eramprunyà i avinguda del  Mar.  

A la Rambla, a l’alçada de la plaça de Josep Tarradellas, es col·locarà una gran corona de  Rei Mag transitable, amb portal d’entrada i sortida, que permetrà la visita a l’interior del  motiu i convidarà a fotografiar-s’hi. Dins de la corona s’ubicarà una bústia Reial  il·luminada amb LEDs, on els nens i nenes podran dipositar les cartes als Reis Mags. A  més, els fanals de la zona s’il·luminaran amb la imatge dels tres Reis d’Orient i un camell. 

Enllumenat nadalenc 

Un Nadal més, els carrers de la ciutat s’omplen de llum, amb diferents motius al centre  urbà, barris i vies principals de la ciutat. Enguany el nombre de figures lluminoses  s’amplia fins a un total de 1.000 referències. 

Les figures lluminoses són de diferents tipologies: banderola en columnes d’enllumenat;  de cordó, estels i bombetes instal·lades en arbres de la Rambla, places i rotondes; esferes  amb colors blancs purs i blanc càlid en arbres de l’avinguda Europa i Rambla, i en fanals  de la plaça de la Terra i accessos a les urbanitzacions de Mas Bruguers i La Sentiu. 

Totes les figures de lloguer disposen de llums tipus LED i les de propietat són de LED i  fil lluminós. La gran majoria es connecten a quadres i columnes d’enllumenat públic. 

El proper divendres 26 de novembre s’encendrà l’enllumenat de Nadal als nostres carrers  i places. L’acte estarà amenitzat amb música a càrrec de Jordi Callau, amb l'espectacle infantil “Il·luminem el Nadal”. 

Fuente: Ajuntament de Gavà