Sant Joan Despí col·labora a la vacunació contra la grip

Sant Joan Despí vacunació contra la grip

L'Ajuntament de Sant Joan Despí col·labora amb la campanya de vacunació contra la grip habilitant diferents equipaments  municipals com a punts de vacunació. D'aquesta forma, el Centre Cultural Mercè Rodoreda i el Centre de Gent Gran Cirerers funcionen des d'aquesta setmana com a espais per a la vacunació, al servei dels dos centres d'atenció primària de la ciutat.
 
La campanya de vacunació contra la grip s'adreça especialment a persones amb alt risc de complicacions en cas de patir-la. L'objectiu és augmentar el percentatge de vacunació en aquests col·lectius, en línia amb les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i de la Comissió Europea, per tal de protegir el màxim nombre de persones vulnerables a la grip, disminuint la incidència de la malaltia i reduint l'impacte sobre la pressió assistencial.

La grip afecta anualment entre el 5 i el 20% de la població i ocasiona una gran quantitat de casos, hospitalitzacions, ingressos a unitats de cures intensives i morts. La vacunació és la mesura preventiva més eficaç per prevenir la malaltia i les seves complicacions, donat que redueix les formes greus de grip, les hospitalitzacions a l'UCI i les morts aproximadament en un 70% dels casos.

Tercera dosi de la COVID-19

Paral·lelament, la Generalitat ha obert l'administració d'una dosi de reforç a les persones més grans de 70 anys que ja tenen la pauta completa de la vacuna contra la COVID-19 des de fa més de sis mesos. Aquestes persones que han de rebre la dosi de reforç de la COVID-19 poden vacunar-se alhora de la grip al braç contrari. 

Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí