Certificat Covid al restaurants, gimnasos i residències

Certificat Covid al restaurants, gimnasos i residències

El Govern demanarà el Certificat Covid Digital de la UE a partir d’aquest divendres als

interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. Així ho ha anunciat aquesta tarda el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, després de la reunió de la Comissió Delegada del Govern en Matèria de Covid-19, en una compareixença al Palau de la Generalitat. L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), entrarà en vigor la propera mitjanit de dijous a divendres. El certificat, segons ha explicat el conseller, es demanarà a totes les persones a partir de 13 anys d’edat que accedeixin a l’interior aquests establiments.

Tal i com ha explicat el conseller, “dijous passat es va detectar una allau d’entrades, per la qual cosa es van posar filtres de prevenció i seguretat. Tot i així, el sistema continuava en funcionament: només el divendres es van emetre 360.000 certificats. En total, hi van haver més de mig milió d’entrades aquell dia a La Meva Salut”. L’endemà divendres, ha afegit el conseller, “vaig demanar una comissió delegada extraordinària, perquè la gent estava anant als centres d’atenció primària a demanar la impressió del certificat. Tenim la xarxa d’atenció primària molt apretada i no és la seva funció imprimir o descarregar un certificat”, ha assenyalat el conseller. Aquests darrers dies, els tècnics han treballat per augmentar la capacitat i millorar la disponibilitat dels serveis de La Meva Salut. També s’ha incorporat una cua de peticions, que permet gestionar millor la demanda reduint el risc d'increments sobtats de peticions.

Dos casos de la variant ómicron a CatalunyaD’altra banda, el conseller de Salut també ha explicat que s’han detectat a Catalunya dos casos sospitosos de la nova variant òmicron de Covid-19. “Tenim dues persones procedents de Sudàfrica que han donat positiu en test d'antigens i estem pendents de saber si són casos de la nova variant”, ha explicat Argimon en la seva compareixença. El conseller ha recordat que és previsible que la nova variant arribi Catalunya i a la resta de països europeus i ha recordat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat “paciència i tranquil·litat, perquè encara ens falta saber molt sobre aquesta variant”.

 
Fuente: Govern de Catalunya