Viladecans reedita el BIP Tech, un programa de formació i mentoria per crear empreses innovadores en el sector de la construcció

Formació i mentoria per crear empreses en el sector de la construcció

L'Ajuntament de Viladecans impulsa l'emprenedoria innovadora en el sector de la construcció a través de BIP TECH: Building Innovation Program, un programa formatiu altament especialitzat i de preacceleració d'empreses realitzat per l'EURECAT

(Centre Tecnològic de Catalunya). El pla, coordinat per l’àrea municipal d’Ocupació i Empresa, ofereix una formació i mentoria de més de 160 hores amb perfils experts dels sectors de la construcció, tecnològic i d'empresa. La formació, destinada a dotze persones, es durà a terme del 30 de maig al 21 de novembre d’aquest any.

L'objectiu principal és contribuir a la transformació del sector atenent tres reptes: la sostenibilitat, la industrialització dels processos vinculats a la construcció, i la renovació i digitalització del sector. La iniciativa, organitzada per l'Ajuntament de Viladecans en col·laboració amb la Generalitat i el cofinançament del Fons Social Europeu Plus, s'emmarca en l'aposta per la transformació de sectors tradicionals de l'economia cap a nous reptes de futur, en línia amb la transició ecològica i la digitalització que promou l'Agenda 2030. BIP TECH forma part de les preacceleradores del Programa primer d’acceleració.

L'experiència té com a objectiu el naixement de projectes empresarials innovadors al voltant del sector de la construcció. BIP Tech està pensat per a persones emprenedores i startups amb una idea de negoci al voltant de la construcció sostenible, intraprenedors i professionals del sector amb interès en actualitzar-se i a estudiants de grau i màsters en temes relacionats amb la construcció. Després de l'èxit de la primera edició, en què dotze professionals del sector de la construcció van treballar les seves idees innovadores, van generar col·laboracions i van accelerar els projectes empresarials, l'Ajuntament renova el compromís amb la sostenibilitat del sector de la construcció llançant la segona edició del programa BIP Tech per continuar transformant el sector.

BIP Tech ofereix un programa formatiu complet per estar al dia dels reptes del sector i de les tecnologies disponibles per abordar-los. Els formadors pertanyen al centre tecnològic de Catalunya EURECAT, que imparteix una formació d'alt nivell i especialització, i aporta els darrers avenços científics i tecnològics en el sector de la construcció. Les hores de mentories per assessorar els projectes les fan experts multidisciplinaris. El programa acompanya els participants a catalitzar les seves idees innovadores, reformular la seva idea de negoci o trobar nous productes o serveis a oferir. A les instal·lacions on es realitza la formació disposen d'un laboratori per prototipar i testejar.

BIP Tech està totalment subvencionat gràcies a l'Ajuntament de Viladecans, la Generalitat i el cofinançament del Fons Social Europeu. El programa està valorat en 5.000 euros per participant, per als ponents i formadors de primer nivell. A l'octubre, els projectes nascuts en el BIP Tech tindran l'oportunitat de presentar-se a la fira-congrés Vertex, i també la possibilitat d'optar a una plaça per presentar el projecte al 4Y4N del Mobile World Congress, en el marc del Demo Day d'ACCIÓ (Generalitat de Catalunya).

Inscripcions i més informació, en el web del programa: https://www.viladecans.cat/es/buildinginnovation