Vilawatt posa en marxa la contractació en línia del subministrament elèctric

En marxa la contractació en línia del subministrament elèctric

Vilawatt, l'energia 100% renovable i ciutadana de Viladecans, acaba d'estrenar el tràmit de contractació en línia del seu servei de subministrament elèctric. Des de l'any 2019, Vilawatt permet a les llars i empreses de la ciutat sumar-se a l'aposta local

per la transició energètica escollint-la com la seva comercialitzadora d'electricitat. Aquesta energia verda prové exclusivament de fonts renovables certificades i està prestada per l'empresa Factor Energia, des de l'any 2022, a partir d'una compra agregada.

Les persones que donen d'alta el subministrament elèctric amb Vilawatt formen part també de l'Associació Ciutadana per a la Transició Energètica, esdevenen membres del Consorci Vilawatt i, en conseqüència, tenen veu i vot en el futur d'aquesta eina de transformació de la cultura energètica local. 

El canvi de comercialitzador energètic no comporta cap alteració en el servei habitual i, per tant, és un tràmit molt còmode i senzill. Vilawatt no comporta cap obligació de permanència i ofereix preus econòmics, amb una tarifa variable vinculada al preu horari del mercat elèctric.

Motor de canvi de la cultura energètica

A més del subministrament d'energia verda, Vilawatt impulsa l'empoderament ciutadà amb l'energia tot promovent l'assessorament i la formació per a l'estalvi energètic, així com el suport en la rehabilitació energètica d'habitatges i en la generació d'energia solar en edificis per a l’autoconsum i per crear comunitats energètiques locals. A més, ofereix el lloguer de vehicle sostenible, en col·laboració amb Som Mobilitat, i aposta per la moneda local Vilawatt per dinamitzar les compres locals i vincular-les també a l'estalvi energètic.

La propera activitat ciutadana de Vilawatt serà una xerrada el 31 de gener sota el nom 'Connecta't al sol, com estalviar amb energia neta i de proximitat', en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la consultora ERF Energia i Sostenibilitat. La iniciativa vol apropar a tothom a l'autoconsum elèctric en habitatges i comunitats veïnals, prestant també especial atenció a l'aposta local per compartir l'energia generada pel sol. La xerrada tindrà lloc el darrer dia de gener a les 18.30 hores al casal de Ponent, situat dins de l'edifici de l'Ateneu de les Arts (av. Doctor Fleming, 5).