Gemma Badia, escollida membre del Consell de Governs Locals

Gemma Badia, membre del Consell de Governs Locals

L’alcaldessa de Gavà ha estat designada com a integrant de la  Comissió Permanent de la institució, encarregada de defensar

el  municipalisme en el Govern i el Parlament 

L'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha estat escollida membre del Consell de  Governs Locals de Catalunya, òrgan de representació del municipalisme en les  institucions de la Generalitat. La seva designació ha tingut lloc avui en la sessió  constitutiva celebrada al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. 

El Consell de Governs Locals actua com a interlocutor del món local amb el  Govern i el Parlament de Catalunya. Ha de ser escoltat en la tramitació  parlamentària de les iniciatives legislatives que afecten de manera específica  les administracions locals i en la tramitació de plans i normes reglamentàries.  Es configura com una institució de relleu estatutari integrada dins l'organització  politicoinstitucional de la Generalitat i gaudeix d'autonomia orgànica, funcional i  pressupostària. 

La seva constitució esdevé així un reconeixement al paper dels governs locals,  les institucions més properes a la ciutadania, i un pas endavant en la  cogovernança i en la presa de decisions de manera conjunta.  

El Consell de Governs Locals està format per cent alcaldesses i alcaldes de  Catalunya. Entre els seus integrants hi ha set membres nats: l'alcaldessa de  Barcelona, les presidències de les quatre diputacions i les presidències de la  Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de  Municipis (ACM). La resta dels 93 integrants del Consell es distribueixen de  forma proporcional entre els diferents partits polítics en funció dels seus 

resultats en les passades eleccions municipals. Gemma Badia ha estat  designada a proposta del Partit dels Socialistes de Catalunya. 

Membre de la Comissió Permanent 

L'alcaldessa de Gavà tindrà un paper actiu en el Consell, ja que també ha estat  escollida una de les 20 autoritats locals membre de la Comissió Permanent.  

Aquesta Comissió té les funcions de seguiment i preparació dels acords del  Ple, les d'organització i funcionament ordinari del Consell i les altres que el  reglament d'organització i funcionament estableixi.  

També li correspon sol·licitar el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries  sobre l'adequació a l'autonomia local dels projectes de llei i les proposicions de  llei, i també dels projectes de decret legislatiu aprovats pel Govern. A més,  assumeix les funcions de representació i gestió ordinària del Consell des que  aquest es dissol fins que es constitueix el nou Consell.

Fuente: Ajuntament de Gavà