Programa de formació i tutoria per a la creació d'empreses innovadores del sector de la construcció

Formació i tutoria per a la creació d'empreses innovadores de la construcció

El Building Innovation Program (BIP-Tech) és un pla de preacceleració de projectes de construcció sostenible, industrialitzada i digital

El programa, que tindrà setze participants, començarà el 19 de setembre i finalitzarà el 22 de desembre. Les persones interessades es poden registrar fins al 14 de setembre a través de l’enllaç web https://www.viladecans.cat/ca/formulari-bip-tech

L’Ajuntament de Viladecans impulsa l’emprenedoria innovadora en el sector de la construcció a través de BIP-TECH: Building Innovation Program, un programa formatiu i de preacceleració realitzat per Eurecat-Centre Tecnològic de Catalunya de projectes emprenedors basats en la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat. El pla, coordinat pel servei municipal d’Empresa i Innovació, ofereix una tutorització i mentoria de més de 160 hores amb perfils experts del sector de la construcció, tecnològic i d’empresa.

L’objectiu principal és contribuir a la transformació del sector atenent a tres reptes: la sostenibilitat, la industrialització dels processos vinculats a la construcció, i la renovació i digitalització del sector. La iniciativa, liderada per l’Ajuntament de Viladecans en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el cofinançament del Fons Social Europeu, s’emmarca en l’aposta per la transformació de sectors tradicionals de l'economia cap a nous reptes de futur, en línia amb la transició ecològica i la digitalització que promou l’Agenda 2030. BIP-TECH forma part de les preacceleradores del programa Primer i està subvencionat pel departament d’Empresa i Treball de la Generalitat i confinançat pel Fons Social Europeu Plus.

L’experiència té com a objectiu el naixement de projectes empresarials innovadors al voltant del sector de la construcció. BIP-Tech està pensat per a persones emprenedores i startups amb una idea de negoci al voltant de la construcció sostenible, intraemprenedors i professionals del sector amb interès per actualitzar-se i a estudiants de grau i màsters en temes relacionats amb la construcció. El programa tindrà setze participants, començarà el 19 de setembre i finalitzarà el 22 de desembre.

La formació s’estructura en dos blocs agrupats per unitats acadèmiques que recullen els reptes i tendències del sector de la construcció. Entre els temes que es tractaran s’inclouen la sostenibilitat en la construcció, la industrialització i noves tecnologies com la intel·ligència artificial aplicada, el Building Information Modeling (BIM) i el bessó digital, entre d’altres. També es comptarà amb un bloc enfocat a la gestió empresarial amb una metodologia eminentment pràctica que els ajudi a generar projectes emprenedors viables. A més, es comptarà amb 60 hores de tutories especialitzades als equips emprenedors i la seva proposta empresarial sobre el sector, les tecnologies i la gestió empresarial.

Per aportar el màxim valor l’Ajuntament de Viladecans oferirà suport i networking a través de l’ús dels espais i serveis de l’equipament municipal Viladecans Innovació Empresarial, assessorament tècnic per part de l’equip del Servei d’Empresa i Emprenedoria, i contacte amb empreses del sector. Les persones interessades es poden registrar fins al dilluns 14 de setembre a les 23.59 h a través de l’enllaç web https://www.viladecans.cat/ca/formulari-bip-tech.

Més informació: https://www.viladecans.cat/ca/buildinginnovation