Material d’oficina en un descampat a Esplugues

Material d’oficina en un descampat a Esplugues

Imprimir

. Aquests fets han estat denunciats, per via administrativa, a l’Agència de Residus de Catalunya,  que és la competent

a nivell sancionador per aquest tipus d’infraccions

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar, el dilluns 22 d’octubre, una empresa, que es dedica a la  neteja i manteniment de locals, per un abocament d’uns 50 metres quadrats de material d’oficina, fotogràfic i tòners d’impressores, en un descampat a Esplugues de Llobregat.

Els fets van succeir el dimecres 3 d’octubre quan els agents de la URMA actuants van ser alertats per agents de la comissaria d’Esplugues de Llobregat que havien localitzat un abocament, amb material d’oficina, en un descampat del barri de Finestrelles, al municipi.

La patrulla de la URMA es va dirigir al lloc i va localitzar una gran quantitat de capses de cartró amb tòners d’impressores, material fotogràfic, papers i altres materials d’oficina. Tots els tòners abocats semblaven nous però al llençar-los s’havien trencat i el seu polsim estava escampat pel sòl i la resta d’objectes. 

Els agents van obrir diligències d’investigació i gràcies a la inspecció acurada del material, on constaven diferents adreces d’empreses i a la informació facilitada per un testimoni dels fets, els agents van aconseguir identificar els presumptes autors de l’abocament il·legal.

La URMA va aconseguir esbrinar l’empresa d’on provenia tot el material abocat, una companyia tancada des de feia anys, situada al municipi de Lloret de Mar.  Aquesta empresa es dedicava a la venda de material fotogràfic i material d’impressores. Actualment una empresa de neteja i manteniment, ubicada a l’Hospitalet de Llobregat, s’estava encarregant del seu buidatge.

Finalment els investigadors van aconseguir vincular el vehicle utilitzat per fer l’abocament de deixalles amb l’empresa de neteja investigada.

Aquests fets han estat denunciats, per via administrativa, a l’Agència de Residus de Catalunya,  que és la competent a nivell sancionador per aquest tipus d’infraccions, com a presumptes autors d’una gestió irregular de residus.

Mossos d’Esquadra recorden que es important pel medi ambient fer una gestió correcte dels residus que generem.

Fuente: Mossos d´Esquadra