Detenen cinc homes per robar setze coloms de competició d’un colomar a Gavà

Detenen cinc homes per robar coloms de competició a Gavà

Imprimir

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Gavà van detenir el passat divendres 5 de maig a cinc homes d’entre 19 i 30 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força de 16 coloms de competició.

Els fets van succeir de matinada, cap a les 3:00 hores, quan els agents de la comissaria de Gavà realitzaven un patrullatge preventiu i van rebre l’avís per un robatori a la zona agrícola.

Immediatament, es van adreçar al lloc on van localitzar un vehicle amb cinc ocupants i ple de coloms voletejant al seu interior, així com també portaven pinso i una gàbia de fusta buida, especial per a coloms. 

Els agents van observar que aquests ocells eren coloms de competició, d’una raça específica i alguns d’ells portaven les ales pintades de diversos colors.

També van comprovar que els cinc sospitosos tenien antecedents per robatoris amb força i donaven versions contradictòries sobre la procedència dels ocells. Simultàniament, els agents van observar que el colomar d’una antiga granja propera al lloc de la identificació presentava els cadenats forçats i les portes trencades, raó per la qual i davant les evidències, finalment van detenir els cinc homes per robatori amb força.

Els arrestats, amb un total de 46 antecedents policials, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els agents van retornar els coloms als seus legítims propietaris, que tenen un valor oscil·lant entre els 20 fins als 3.000 euros segons el colom.