Detingudes tres persones vinculades a una clínica de salut privada

Detingudes tres persones vinculades a una clínica de salut

Imprimir

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), en una investigació dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 2 d’Esplugues de Llobregat, han detingut tres persones i n’investiguen vuit més per delictes d’administració deslleial, corrupció entre particulars, falsificació de documents, frustració de l’execució i blanqueig de capitals.

La investigació es va iniciar l’any 2020 quan els controls interns d’una Clínica Privada de Barcelona van detectar que el Director General-Gerent del Centre havia canviat el sistema de compres d’equipament mèdic i adjudicava els contractes a una empresa nova sense experiència al sector. Les compres, sense lògica aparent s’estaven realitzant a un preu molt superior al de mercat i amb unes condicions econòmiques molt perjudicials pel centre mèdic. El perjudici podia ser superior al 1.000.000 d’euros.

La investigació portada a terme per la Unitat Central de Blanqueig i Delictes Econòmics, sota la tutela i direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 d’Esplugues de Llobregat, va aconseguir vincular les societats del gerent amb els responsables de l’empresa proveïdora i es van poder rastrejar els diners abonats per la cínica que un cop transferits al proveïdor es repartien a parts iguals entre l’empresa i el propi Director General que havia adjudicat els contractes.

Per evitar que es vinculés el Director General amb l’empresa beneficiada pels contractes es varen interposar diferents societats a nom de familiars del Gerent i es varen emetre factures fictícies.

La investigació ha permès també, acreditar un alçament de béns en perjudici de la Hisenda Pública i identificar el destí final dels diners defraudats, part dels quals es varen transferir a Andorra i els Emirats Àrabs Units, així com la reinversió en l’adquisició d’un amarratge en un port esportiu.

El 7 de setembre de 2022, es va dur a terme un operatiu que va concloure amb la detenció dels investigats. A banda, el dispositiu va permetre recollir indicis probatoris de tres despatxos professionals, el bloqueig d’immobles en quatre Registres de la Propietat de Catalunya.

La investigació continua oberta i hores d’ara no es descarten noves detencions.