Marihuana en una nau industrial de l’Hospitalet

Marihuana en una nau industrial de l’Hospitalet

Imprimir

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet

de Llobregat, en col·laboració amb membres de l’Agència Tributària i de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat, van desmantellar una plantació de marihuana en una nau industrial del Polígon del Mig d’aquesta ciutat i van detingut el presumpte responsable, un home de 57 anys.

La investigació es va iniciar durant el mes d’abril, quan efectius de Mossos d’Esquadra i de Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat van tenir coneixement d’olors característiques d’una plantació de marihuana provinents d’una nau industrial i van establir una sèrie de dispositius de comprovació i vigilància.

Durant la investigació els agents van observar que a la nau no es realitzava cap mena d’activitat industrial o comercial i van detectar l’existència d’olors i altres indicis, que apuntaven a la possible existència de cultius de marihuana al seu interior.

Mentre els agents realitzaven les diferents gestions d’investigació, van tenir coneixement que el servei de Vigilància Aduanera de l’Agència Tributària es trobava investigant els mateixos fets, per la qual cosa es van continuar les gestions en col·laboració entre els diferents serveis policials.

Durant el matí del 25 de maig els agents van realitzar una entrada i registre a la nau industrial i van localitzar dues plantacions artificials amb un total de quatre-centes plantes de marihuana. Així mateix, personal tècnic de la companyia elèctrica va realitzar una inspecció de les instal·lacions i va detectar connexions fraudulentes no autoritzades.

Posteriorment, i durant el mateix matí, els agents van localitzar la persona investigada i el van detenir per un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i la nau industrial va ser precintada i posada a disposició de l’autoritat judicial.

En una altra investigació, els Mossos d’Esquadra detenen un home i desmantellen una plantació de marihuana a l’interior d’una casa de Viladecans 

Agents de la Unitat d’Investigació de Gavà van detenir el 17 de maig un home, de 35 anys , com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar el novembre de l’any passat quan un home va adquirir, a la demarcació de Tarragona, els elements necessaris per muntar una plantació interior de marihuana, tals com làmpades, extractors i conduccions, entre altres.

Els agents van esbrinar que amb tot aquest material havia muntat una plantació de marihuana a l’interior d’una casa a Viladecans.

Finalment, el 17 de maig, es va realitzar una entrada i perquisició en aquest domicili, sota tutela del Jutjat número 1 de Gavà, on es van intervenir 226 plantes de marihuana. Es va comprovar que també havia manipulat la instal·lació elèctrica per connectar-se fraudulentament.

El detingut va passar a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Fuente: Mossos d´Esquadra