Desmantellen un punt de venda i consum de cocaïna adulterada

Punt de venda i consum de cocaïna adulterada

Imprimir

Els investigadors van detenir quatre presumptes traficants per vendre “basuco”, una droga de baix cost, altament addictiva,

amb un efecte poc durador però extremadament virulent

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Hospitalet de Llobregat i de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat, van desarticular un punt de venda i consum de cocaïna en un local del barri de Collblanc-Torrassa del municipi i van detenir dues dones i dos homes, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar durant el mes d’abril, quan els investigadors van tenir coneixement d’una afluència constant de persones drogodependents a un local magatzem ocupat a l’Hospitalet de Llobregat.

En una primera fase de la investigació els agents van observar que, efectivament, persones amb addiccions als estupefaents accedien a l’edifici i compraven dosis de cocaïna amb un alt grau d’adulteració, coneguda popularment com “basuco”, una droga de baix cost, altament addictiva i amb un efecte poc durador però extremadament virulent.

Durant la investigació, els agents van portar a terme dispositius que van permetre determinar quin era el grup de persones que estaven fent ús habitual de l’habitatge i que, presumptament, eren els que estaven rebent als clients i subministrant-los les dosis de droga. Quant al local, els agents van comprovar que els propietaris havien denunciat l’ocupació el passat mes de març.

Mentre els agents recopilaven les informacions i els indicis necessaris, van detectar que el local s’havia convertit en un punt d’atracció de persones drogodependents.

Finalment, un cop obtinguts els indicis necessaris, els agents van realitzar una entrada i perquisició en el local investigat durant el matí del 3 de maig. Els investigadors van sorprendre dos dels presumptes traficants a l’interior i també persones en possessió de droga que havien adquirit presumptament a l’interior de l’habitatge. Posteriorment, van detenir un home i una dona més investigats com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues.

Durant l’escorcoll del domicili, els agents van localitzar cocaïna, diners i altres indicis relacionats amb la investigació. Els agents també van localitzar documentació i targetes de crèdit de persones que havien estat víctimes de furts i sostraccions de les seves pertinences en els darrers dies, a zones properes al punt de venda de la droga.

A l’interior del domicili, els agents també van identificar un comprador i el van detenir perquè tenia pendent una ordre de detenció, emesa per un jutjat de Manresa.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Fuente: Mossos d´Esquadra