Detenen a una conductora èbria per circular de manera temerària

Detenen conductora èbria per circular de manera temerària

Imprimir

La conductora va fer cas omís als requeriments d’aturar-se i va fugir durant més de 13 quilòmetres per l’A-2 i la B-23.

En la prova d’alcoholèmia va triplicar la taxa màxima permesa

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir la matinada del passat dissabte una dona de 22 anys, com a presumpta autora dels delictes de conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol, resistència i desobediència als agents de l’autoritat i danys a vehicles policials.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a les 04:20 hores, quan una dotació de trànsit que estava realitzant un patrullatge preventiu per l’A-2, en sentit Barcelona, va detectar un vehicle el qual circulava a una velocitat anormalment reduïda i amb una roda davantera punxada.

Quan els agents van donar indicacions a la conductora per tal d’aturar-se, aquesta va ignorar les indicacions policials, lluminoses, sonores, i va continuar la marxa accelerant la velocitat.

Durant la fugida, el pneumàtic punxat va perdre la banda rodadora i va quedar només amb la llanda.

Gràcies a l’hora que es van produir els fets, amb una escassa circulació, el vehicle escàpol no va col·lidir amb cap altre més usuari de la via.

Durant el seguiment es van afegir dues patrulles més i, novament, van comminar la conductora a que deixés de fugir i aturés el vehicle. Tot i aquestes indicacions, lluny d’aturar-se, va fer maniobres d’esquiva i ziga-zagues intentant avançar als vehicles policials per fugir. A més, durant la fugida els mossos van observar com la conductora feia una vídeo trucada amb el telèfon mòbil.

Finalment, i després de més de 13 quilòmetres de conducció temerària, durant els quals va col·lidir lleument amb dues dotacions policials, una per fregament i l’altra per encalç, els agents van aconseguir aturar-la a la B-23, punt quilomètric 3.4, terme municipal de Sant Joan Despí.

La conductora, que anava sota la influència de begudes alcohòliques, es va sotmetre a les proves d’alcohol i va donar un resultat de 0,76 mg/l d’aire expirat, el triple de la taxa permesa.

Per aquests motius, la van detenir com a presumpta autora dels delictes de conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol, resistència i desobediència als agents de l’autoritat i danys a un vehicle policial.

L’arrestada va passar a disposició judicial el mateix dia i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Recordem que conduir sota els efectes de l’alcohol alenteix la capacitat de resposta del conductor i és una causa directa de sinistres a la carretera i un factor que incrementa la gravetat de les lesions en cas d’accident.

Fuente: Mossos d´Esquadra