Gavà signa un conveni amb  l’Associació Celíacs de Catalunya

Gavà signa un conveni amb l’Associació Celíacs de Catalunya

Imprimir

L’Ajuntament de Gavà i l’Associació Celíacs de Catalunya han signat un conveni  de col·laboració que permetrà impulsar

accions per millorar la qualitat de vida de  les persones celíaques. Les dues institucions es comprometen a treballar  plegades per portar a terme campanyes, accions informatives, formatives i de  divulgació a la nostra ciutat. 

El conveni entre l’Ajuntament i l’Associació de Celíacs té per objecte integrar als  celíacs als actes públics de la ciutat, sensibilitzar sobre la malaltia celíaca al  conjunt de la ciutadania i treballar per a la normalització de la vida de les  persones celíaques de Gavà.  

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia ha expressat la seva satisfacció per la  signatura d’aquest conveni que “permetrà treballar per a la igualtat de  condicions perquè les persones celíaques puguin portar una vida  absolutament normal a la ciutat”. En aquest sentit, Badia ha remarcat la  importància de conscienciar al sector de la restauració amb l’objectiu que “les  persones celíaques puguin anar a un restaurant amb la tranquil·litat de  menjar un plat sense gluten”. Cal pensar que “no és només el fet de menjar  sense gluten sinó tot el procés per evitar la contaminació creuada”, ha  afegit Gemma Badia.  

A través del conveni, es vetllarà perquè a les festes i esdeveniments populars  que s’organitzin a la ciutat hi hagi sempre una alternativa per a les persones  celíaques. En aquest sentit, l’Ajuntament està adherit a la Campanya Cap infant  celíac sense caramels per tal que a la Cavalcada dels Reis es donin caramels  sense gluten. Així mateix, es realitzaran diverses accions i activitats adreçades  a la ciutadania per donar a conèixer la malaltia i la dieta sense gluten.

El president de l’Associació Celíacs de Catalunya, José Molina ha destacat la  importància d’aquest conveni per tal de “treballar de forma conjunta per  normalitzar la vida de les persones celíaques de Gavà i el seu entorn”. Molina també ha volgut deixar clar que “la celiaquia és una malaltia i no un  estil de vida. La persona celíaca ha de menjar sense gluten perquè no té  cap altre remei”. 

L’acord contempla també accions amb els menjadors escolars i els establiments  de restauració de la ciutat perquè puguin acreditar-se com a aptes per a  persones celíaques. Actualment, a Gavà hi ha tres establiments acreditats per  l’Associació Celíacs de Catalunya.