Inauguració de la restauració de l’ermita de Santa Maria de Sales

Inauguració de la restauració de l’ermita de Sales

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, presidiran l’acte, el dilluns 6

de setembre, a les 18.30 hores

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, inauguren el proper dilluns 6 de setembre, a les 18.30 hores, la restauració de l’ermita de Santa Maria de Sales, destacat element del patrimoni arquitectònic de Viladecans, que data del segle XII. La restauració ha estat dirigida per la Diputació.

Núria Marín i Carles Ruiz, acompanyats de Josep Maria Domingo, vicari general del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, visitaran l’ermita i signaran el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

El procés de restauració va començar el 1995 i l’ha dirigit la Diputació de Barcelona a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL). En total, la Diputació ha invertit 1,19 MEUR en treballs, estudis, projectes i obres relacionats amb la rehabilitació de l’ermita. En l’última fase, que ha costat 288.150 euros, s’hi han acabat de condicionar les restes de pintures murals gòtiques i renaixentistes, s’hi ha reparat i consolidat l’absis, s’hi han completat el revestiment de parets i voltes i la pavimentació, i s’hi ha instal·lat electricitat per il·luminar l’interior i l’exterior de l’ermita. Un cop enllestida la restauració, la Diputació preveu museïtzar l’espai.

L’objectiu, a més de preservar el valor artístic i històric de l’edifici, és obrir aquest equipament al conjunt de la ciutadania i acollir-hi actes públics.

INAUGURACIÓ DE LES OBRES DE RESTAURACIÓ DE L'ERMITA DE SANTA MARIA DE SALES I LES SEVES PINTURES MURALS

Dia: dilluns 6 de setembre del 2021.

Hora: 18.30 h.

Lloc: Ermita de Santa Maria de Sales. Passeig del Cementeri, 124 (o Pla de les Deodates, s/n). Viladecans.

Fuente: Ajuntament de Viladecans