Begues escalfa motors de cara a la Festa Major d’Hivern

Begues escalfa motors de cara a la Festa Major d’Hivern

Imprimir

Els actes de la festivitat al voltant de Sant Sebastià es desenvoluparan al llarg de la setmana i el cap de setmana següent, amb propostes tradicionals, culturals i esportives. Begues ja comença a fer olor de festa major. A les portes del dia de Sant Sebastià, el  municipi ho té tot a punt per celebrar la Festa Major d'Hivern,

amb propostes  tradicionals, però també amb activitats més actuals i per a totes les edats. 

El tret de sortida el donarà la Biblioteca La Ginesta dimarts, 16 de gener, amb un taller familiar per elaborar una Cuca Fera amb espanta-sogres (17.30 h). Dos dies més tard, el mateix equipament acollirà una nova sessió de L'hora del conte titulada ‘El senyor glaçada’, a càrrec del Cargol Barbut (17.30 h). 

Divendres començarà el gruix de les activitats previstes, les quals s'allargaran tot el cap de setmana. Així, el 19 de gener (festiu local a Begues) a partir de les 21 h es disputarà el triangular de futbol de les veteranes del CF Begues contra la UE Torrelles i les Molimamis de Sant Boi. 

Música jove al Pavelló Jaume Viñas Pi 

Per al públic adolescent i jove, el mateix divendres hi haurà una sessió de música amb DJ al Pavelló Municipal Jaume Viñas Pi, activitat que començarà a les 23 h i s'allargarà fins a les 3 de la matinada. 

Dissabte, dia de Sant Sebastià, tindran lloc les activitats més tradicionals, com la missa i benedicció del pa a l'església de Sant Cristòfol (11 h) amb la posterior ballada de sardanes davant el temple, el correfoc d’hivern amb la Cuca Fera, els Diables i els Timbalers de Begues (18 h) i la sardinada popular al Pavelló Jaume Viñas Pi (20 h). 

El mateix dia hi haurà una jornada de portes obertes a la cova de Can Sadurní (11 h) i el Pavelló tornarà a acollir una sessió de música amb la DJ Dolça, a partir de les 0.30 h. 

Diumenge, cercavila i ball de festa major 

Diumenge, 21 de gener, el municipi es despertarà a ritme de la cercavila de la Colla Gegantera i la Colla castellera Els Encantats, amb la participació dels Grallers de Torrelles. A les 12 h, els Amics Franco Catalans de Begues celebraran a la plaça Camilo Riu el seu tradicional torneig de bitlles catalanes. 

A la tarda, al Camp Municipal d'Esports hi haurà un partit de futbol de veterans entre el CF Begues i el CF Vilanova (17 h), mentre que al Teatre El Goula el grup Alma amenitzarà el ball de festa major (20 h). 

Els darrers actes de la Festa Major d'Hivern de Begues d'enguany serà l'espectacle Strafalari, del Mag Lari, el dissabte 27 de gener al Teatre El Goula, i la 24a Caminada popular, el 28 de gener, organitzada pel Centre Excursionista de Begues i persones voluntàries del municipi.