Sant Joan recuperant l’actuació d’una orquestra per gaudir de la festa

Sant Joan actuació d’una orquestra per gaudir de la festa

Imprimir

La celebració de la revetlla de Sant Joan a Viladecans tindrà com a novetat enguany, a més de la manca

de limitacions per la pandèmia, la recuperació de l’actuació d’una orquestra de renom per gaudir de la música durant la nit més curta de l’any. A les 23 hores, al parc del Torrent Ballester, actuarà La Salseta del Poble Sec, una orquestra emblemàtica que porta amanint balls populars i saraus sobre els escenaris des de fa 45 anys. Rumba, salsa, mambo o rock-and-roll són alguns dels condiments que el grup aporta a les celebracions, tant des del seu repertori propi com amb versions de cançons populars.

Abans de celebrar el màgic solstici d’estiu amb La Salseta, a les vuit del vespre, serà el moment de la tradició amb la Flama del Canigó, que arribarà a la plaça de la Vila i, després d’encendre-hi la foguera central de la ciutat, Diables de Viladecans oferiran el seu correfoc infernal habitual des de les 20.15 hores.

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el 22 i el 23 de juny. S'inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el país. 

Cuidar la platja durant la revetlla

Si es vol celebrar la revetlla a les platges del municipi, cal recordar que està prohibit encendre-hi fogueres; fer servir petards i objectes pirotècnics per evitar calar foc a l’entorn natural, i consumir alcohol a l’espai públic i dipositar residus sobre la sorra. A més, l’accés a la platja del Remolar quedarà tancat des de les 12 de la nit del dia 23 fins a les 9 del matí del 24, i el camí de la Pineda quedarà tancat des de les 20 hores del dijous 23 fins a les 6 del matí del dia 24. L’aparcament de la Murtra romandrà obert tota la nit, reforçant-se la vigilància policial.

Fuente: Ajuntament de Viladecans