L’Espàrrec  de Gavà als restaurants i bars de la ciutat

L’Espàrrec de Gavà als restaurants i bars de la ciutat

Imprimir

Gavà celebra la 67a edició de la Fira d’Espàrrecs els dies 30 d’abril i 1 de maig.  Enguany serà una edició molt especial ja que es commemora el 90è aniversari. Desprès  de l’aturada l’any 2020a causa de la pandèmia i la celebració d’un programa d’activitats  alternatiu i adaptat a la situació epidemiològica en 2021, la Fira torna en tota la seva  esplendor. 

El vessant gastronòmic tindrà un fort protagonisme amb GastroGavà, aquest any en dos  formats i amb una vintena de restaurants participants. L’opció de provar els platillos i  menús directament als restaurants participants amb GastroGavà a la Carta, durant tot el  Temps d’Espàrrecs, del 22 d’abril al 8 de maig, se li suma el retorn del tradicional espai  gastronòmic ubicat al recinte firal de pl. Jaume Balmes, on degustar les tapes més  originals amb l’Espàrrec blanc com a protagonista. Aquest any, amb la implicació de  Tasta’mm, restaurant certificat per l’Associació de Celíacs de Catalunya, s’oferirà una  oferta de tapes especialment adaptades per a celíacs. La mostra de vins arribarà a la  tercera edició, on els cellers més importants de la ciutat oferiran tastos de vins de la  terra.  

L’elecció de la millor tapa gastronòmica de GastroGavà serà la darrera de les novetats:  un jurat format pels foodies Yummy Barcelona, Blog Hedonista i Divinos Sabores  escolliran, divendres al vespre, la millor de les propostes que oferiran els restauradors  de la cita gastronòmica.  

GastroGavà consolida propostes, com els ShowCookings a #4mans que l’Agrupació de  Restauradors i cerveses San Miguel organitzen al voltant de l’Espàrrec de Gavà, amb  restauradors tant de la ciutat com de la comarca: David Cartoixà (Ermita Brugués) &  Carles Hernández (Mar de Pins); Joan Campanya (Anhel) & Manel Armengol (Major  Trentasis). I la col·laboració especial del foodie Bravas Barcelona, que amb la Susana  Aragón (CèNTRIC gastrobar), faran un plat especial amb Espàrrec de Gavà.

90 anys de Fira a la ciutat 

La festa més gran dedicada a l’espàrrec blanc de Gavà, d’una textura i sabor únics,  implicarà aquest any més sectors de la ciutat que mai: pagesia, gastronomia,  restauració, comerços, comunitat educativa, entitats socials, culturals i esportives i  mercats municipals. Tots ells protagonitzaran, entre el 22 d’abril i el 8 de maig, més de  90 activitats en al·lusió als 90 anys des de la primera exposició d’espàrrecs l’any 1932:  demostracions de manadar, el concurs d’aparadors del comerç, els platillos i menús amb  Espàrrecs, concerts, balls, esport, exposicions, espectacles, activitats infantils, i molts  més actes pensats per a tots els públics. Tot això sumat a l’opció de gaudir dels  principals atractius turístics i culturals de Gavà en jornades de portes obertes.  

L’Espàrrec Blanc de Gavà, un producte únic 

Hi ha productes tan arrelats a la terra que acaben representant tot un territori: la varietat  d’Espàrrec blanc de Gavà n’és un exemple. No només és un producte de proximitat,  sinó un símbol dels seus vilatans i la seva gastronomia. El Baix Llobregat és l'única  zona de Catalunya on es fa aquesta hortalissa a causa de les particulars característiques  del sòl que necessita, arenosa i poc compacte, i del clima –calorós durant els mesos de  collita–. A Gavà, l’extensió de sorra és bastant gran: les condicions del terreny són, per  tant, ideals i els agricultors ho van saber aprofitar als anys trenta del s.XX i fer un cultiu  amb potencial econòmic. De mida mitjana i de textura fibrosa, es caracteritza pel sabor  agradablement amarg al paladar: és molt valorat pels xefs tant de la mateixa ciutat de  Gavà, com de Catalunya, que omplen les seves cuines d’Espàrrecs de Gavà en  temporada.  

Més informació: www.gastrogava.cat i https://firaesparrecs.cat/

Fuente: Ajuntament de Gavà