Més de mil persones participaran en la Rua de Carnestoltes

Més de mil persones participaran en la Rua de Carnestoltes

Més de mil persones participaran en la Rua de Carnestoltes de Viladecans, que enguany recupera la presencialitat

després de la suspensió de 2021. La desfilada, sempre molt esperada a la ciutat i aquest any encara més, se celebrarà el proper dissabte, 26 de febrer, a partir de les 17 hores, amb inici de recorregut a l’avinguda de la Torre-roja i final al parc del Torrent Ballester. Aquest any la rua, per evitar l’aglomeració final del Parc del Torrent Ballester, no comptarà amb concurs de disfresses ni premis. El recorregut de la rua passarà pels carrers d’Amposta-Casé i de Santa Teresa, la rambla Modolell, l’avinguda de la Generalitat, la plaça de la Vila i el carrer de Jaume Abril.

Poden participar a la Rua, tant les entitats del municipi com qualsevol grup de persones format com a mínim de 10 persones. Participaran en la desfilada divuit comparses: les AMPA Germans Amat Targa, Sant Gabriel, Miquel Martí i Pol, Doctor Trueta, Marta Mata, Sagrada Família, Mediterrània i Montserratina; les entitats #LaFede, els esplais Sant Joan i Llumvi, el CE Athlètic Torre Roja, Sankofa i Viladecans contra el Càncer, i quatre colles d’amics que s’han inscrit a través del web municipal.

Tallers, Tornaboda i Comiat del Rei Carnestoltes

A més de la rua, les altres activitats destacades del Carnestoltes a la ciutat són el Ball de la Tornaboda i el Comiat del Rei Carnestoltes. La dansa popular i ball de la Tornaboda tindrà lloc, com sempre a l’endemà de la rua, enguany el diumenge, 27 de febrer, a partir de les 11 del matí. La Colla de Dansaires de Viladecans actuarà en diferents espais, el carrer de Sant Joan, la rambla Modolell i la plaça de la Vila, on, a les 12 del migdia, s’unirà la colla de l’Esbart Dansaire de Gavà per fer juntes el Ball de la Tornaboda.

El Comiat del Rei Carnestoltes, que dona fi a la celebració el Dimecres de Cendra, 2 de març, inclou la Vetlla del Rei, organitzada per Diables de Viladecans, a les 19 hores, des del centre de joves Can Xic fins als jardins de Magdalena Modolell, on es farà la Crema del Rei Carnestoltes. Aquesta no inclourà, donada la situació sanitària, la tradicional sardinada popular.

Tota una programació d’activitats als casals de barri completen la celebració del Carnestoltes entre avui, 21 de febrer, i divendres 25, entre les quals tallers familiars de màscares, i de disfresses i desfilada, un espai-taller de Carnestoltes per a gent gran, un photocall carnavalesc i una desfilada familiar de disfresses. Totes les activitats són gratuïtes i sense inscripció prèvia.

Fuente: Ajuntament de Viladecans