L'ús de plàstics en la Setmana de la Prevenció de Residus

L'ús de plàstics en la Setmana de la Prevenció de Residus

Imprimir
L'Ajuntament de Sant Joan Despí celebra aquest mes de novembre la Setmana de la Prevenció de Residus 2021 amb un conjunt d'activitats de sensibilització adreçades a la ciutadania. Entre altres iniciatives, l'Ajuntament fomentarà la reducció de l'ús de plàstics i l'increment de la recollida de l'oli vegetal usat. 
 
La Setmana de la Prevenció de Residus 2021 ha començat amb l'exposició La mar de plàstics, que es pot veure fins al 19 de novembre al Centre Cívic Les Planes. La contaminació per plàstics ha esdevingut un dels principals problemes que amenacen el medi marí i causa greus problemes en els ecosistemes i, fins i tot, en la salut de les persones. L'exposició, promoguda per la Diputació de Barcelona, analitza el problema de la contaminació marina per plàstics i dona les claus per formar part de la seva solució.
 
L'acte central de la Setmana de la Prevenció de Residus serà una jornada de sensibilització al carrer -el 20 de novembre, a la plaça de l'Ermita, i el 27 de novembre, a la plaça del Mercat de les Planes- amb múltiples activitats. Una d'elles serà el lliurament de bosses de reixeta per promoure la compra sostenible i evitar l'ús de bosses de plàstic. Durant la jornada, també es farà una campanya per fomentar la recollida de l'oli usat, un residu altament contaminant i perjudicial per al medi ambient. Per això, l'Ajuntament lliurarà embuts i pots reutilitzables per facilitar la recollida de l'oli usat. A més, hi haurà un espectacle de carrer amb personatges fets de material reciclat i un espai de jocs fets amb materials reciclats. 
 
La Jugatecambiental dels parcs de Torreblanca i de la Fontsanta se sumarà a la Setmana de la Prevenció de Residus amb dos tallers: el 21 de novembre, a la Jugatecambiental del parc de Torreblanca, aprendrem a fer regals amb materials reutilitzables; i el 28 de novembre, a la Jugatecambiental del parc de la Fontsanta, aprendrem a fer paper reciclat. 
 
La programació es completa amb una xerrada-taller sobre el malbaratament alimentari, a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant i amb una campanya de foment de la recollida de residus d'aparells elèctrics i electrònics a escoles d'educació infantil i primària. S'impartiran xerrades formatives a l'alumnat de diferents centres, on s'instal·laran contenidors de recollida per tal que alumnes i famílies hi puguin dipositar residus elèctrics i electrònics. Les escoles participants a la campanya rebran un diploma i el centre que reculli més quilos de residus d'aparells electrics i electrònics rebrà un premi.
 
Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí