El Govern planteja un retorn progressiu al treball presencial

Retorn progressiu al treball presencial de l'administració

Imprimir

La instrucció s’aprovarà tant bon punt les mesures que aprovi el PROCICAT ho permetin. La consellera de la Presidència,

Laura Vilagrà, ha participat aquest dijous a la reunió amb la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya en què s’ha posat a la disposició de tots els membres de la mesa “per fer un treball transversal per tal de millorar l’administració pública”. 

A la reunió, en què també han participat el Secretari d'Administració i Funció Pública, Joan Jaume, i la directora general de Funció Pública, Alícia Corral, la consellera de la Presidència ha destacat la voluntat del Govern de fer una administració pública “al servei de la ciutadania, de les empreses i de l’economia social per treballar pel bé comú”. En aquest sentit, Vilagrà ha posat èmfasi en la voluntat de fer “una reforma de l’ocupació pública amb profunditat per poder fer el relleu generacional que tocarà en els propers temps”. Vilagrà ha ressaltat la importància que l’administració pública sigui atractiva per a les noves generacions i, per tant, “ser capaços de captar el seu talent”. 
Alguns dels elements destacats de la reunió ha estat la voluntat de l’executiu d’incrementar la capacitat reguladora que, segons la consellera, “està molt limitada i regulada” i, per tant, el Govern ha demanat a la Conferència Sectorial de l’estat que suprimeixi aquesta taxa de reposició, per exemple, que limita poder plantejar noves convocatòries. “Per tant, també demanarem la possibilitat de tenir més incidència en la carrera administrativa del nostre funcionariat”, ha expressat la consellera “per poder tenir més incidència en temes com jornades, permisos, llicències”, ha dit. 
El retorn a la presencialitat 
A la reunió s’ha tractat el pla de reincorporació als centres de treball del personal de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. El que es planteja per part de l’Administració pública és un retorn a la presencialitat progressivament fins al setembre. La Secretaria d’Administració i Funció Pública dictarà una nova instrucció que reguli noves mesures organitzatives i de prevenció i seguretat, que prevegin la reincorporació presencial del seu personal als centres de treball, convivint amb la prestació de serveis en règim de teletreball. En aquest sentit s’han proposat 2 dies de teletreball i 3 dies de presencialitat. Aquesta instrucció s’aprovarà tant bon punt les mesures que aprovi el PROCICAT ho permetin i sempre en funció de la situació sanitària del país.
Increment retributiu per a l’any 2021 i retorn de la paga extra
A la reunió de la mesa de Funció Pública s’ha assolit l’acord d’incrementar en un 0,9%, les retribucions dels empleats i empleades públics de l’àmbit d’aquesta Mesa General de Negociació amb efectes del mes de gener de l'any 2021. A banda d’això, el Govern ha informat a la part social que la recuperació del 55% de la paga extraordinària deixada de percebre l’any 2014 s’efectuarà en la nòmina del mes de novembre de 2021, donant així compliment a l’Acord assolit amb les organitzacions sindicals en data 17 de desembre de 2018.  
Avaluació del Rendiment
Pel que fa a Introducció d’un nou model d’avaluació del rendiment, l’Administració ha proposat la constitució urgent d’un grup de treball amb les organitzacions sindicals per tal de definir, negociar i acordar aquest nou model durant l’any 2021.
Reducció de la temporalitat
Un dels eixos d’aquest Govern en matèria de Funció Pública és la reducció de la temporalitat, la simplificació dels processos selectius, la seva agilització, la captació de talent i la valoració de les competències i aptituds dels candidats front les proves memorístiques, tenint en compte que ens trobem davant unes matèries on el Govern de l’Estat exerceix competències bàsiques i te previst una propera modificació legislativa en aquestes matèries. Un dels objectes serà revertir l’elevat percentatge actual (d’un 30%) fins arribar a l’objectiu d’un 8% anual.
 
Fuente: Govern de Catalunya