El web municipal acredita la seva transparència

El web municipal acredita la seva transparència

L’alcalde Carles Ruiz va recollir el reconeixement el 10 de maig en un acte a l’Auditori de la Universitat Autònoma de

Barcelona

L’Ajuntament de Viladecans ha obtingut, amb la puntuació més alta, el Segell Infoparticipa 2020, concedit per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en reconeixement a la màxima qualitat i transparència en la comunicació sobre la seva gestió. L’administració local de Viladecans ha obtingut aquesta distinció amb la màxima puntuació, –el 100 %­ d’acompliment d’indicadors–, amb la qual la UAB avalua anualment la informació pública que es comunica en els webs corporatius dels ajuntaments que voluntàriament se sotmeten a l’escrutini dels experts del Laboratori de Comunicació Pública.

Només 39 ajuntaments (nou del Baix Llobregat), entre els 948 de Catalunya, compleixen amb els 52 indicadors valorats en el Segell Infoparticipa 2020. Altres 96 ens locals també han obtingut el distintiu, en superar el 75 % de criteris. Així mateix, han estat guardonats onze consells comarcals; i el del Baix Llobregat s’ha convertit en el primer en obtenir la màxima puntuació del distintiu.

L’alcalde Carles Ruiz ha recollit el reconeixement dilluns, 10 de maig, en un acte a l’Auditori de la UAB, a Cerdanyola del Vallès. “Estem molt satisfets de renovar el segell, perquè evidencia que estem treballant en el bon camí per aconseguir una administració transparent, ètica i que rendeix comptes”, ha explicat l’alcalde.

L’objectiu essencial és que els ajuntaments publiquin informació que faciliti que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions o subvencions), quina informació es proporciona sobre el municipi i quines eines de participació es posen a l’abast de la ciutadania.

El Segell Infoparticipa amplia any rere any les exigències per promoure la transparència en relació als representants polítics, la gestió dels recursos econòmics i col·lectius i el concurs de la participació ciutadana. En aquesta vuitena edició, l’avaluació incorporava quatre nous indicadors.

Des del 2013, any de la creació del Segell, el web municipal ha anat revalidant la seva qualitat assolint cada any la distinció, amb una excepció, l’any 2016, quan el portal municipal es trobava en procés de renovació. Després d’aquella modernització, www.viladecans.cat va continuar posant tota l’atenció possible en acomplir els criteris assenyalats pel laboratori de la UAB, però, a més, s’hi van potenciar els continguts relacionats a través d’un nou portal de transparència i de la seu electrònica. Es poden veure les dades del municipi de tots els anys a:

https://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/viladecans

Fuente: Ajuntament de Viladecans