Viladecans posa en marxa Ramblegem

Viladecans posa en marxa Ramblegem

Imprimir

L’Ajuntament engega el procés participatiu Ramblegem, una iniciativa innovadora per repensar la rambla Modolell, una via

històrica i popular de la ciutat. Veïns i veïnes i tècnics municipals elaboraran els principis del projecte constructiu, en un procés de cocreació per aconseguir un espai més just, inclusiu, saludable i sostenible. Avui se celebra en línia, des de les cinc de la tarda, una de les activitats centrals del procés: el Taller col·laboratiu del Ramblegem. És imprescindible la inscripció al taller en aquest enllaç del web municipal: https://www.viladecans.cat/ca/inscripciotallercolaboratiu.

Abans de la realització del taller, tècnics municipals han dut a terme una acció d’informació a la ciutadania sobre el procés de remodelació, ajudar-los a inscriure-s’hi i escoltar les seves peticions sobre quines són les millores que farien a la rambla. Una petita oficina mòbil (un carretó que ha passejat per la Rambla) ha proporcionat un espai de xerrada, per poder parlar amb comoditat amb totes les persones interessades sobre com desitjarien que fos el futur d'un dels carrers més cèntrics i concorreguts de la ciutat. Els més petits també han tingut el seu espai en aquest carretó informatiu, amb guixos de colors per dibuixar a terra i cordes per jugar-hi.

Ramblegem és la continuació de la memòria del procés participatiu del 2017 i el 2018 d’on van sorgir cinc idees clau per millorar la Rambla: convertir-la en plataforma única uniforme amb preferència per als i les vianants, amb restricció de trànsit i replantejament d’aparcaments; potenciar-la com a lloc d’estada, actes culturals i reivindicació de la memoria històrica local; establir una nova relació amb la vegetació i el medi natural; impulsar l’espai per al joc i diversificar i ampliar usos econòmics per a un major dinamisme comercial. Amb la campanya d’informació prèvia que l’Ajuntament ha fet a la Rambla i el taller d’avui es comencen a posar a prova les idees i els aprenentatges d’aquell procés per avaluar si funcionen i, si cal, debatre com es podrien millorar. D’aquesta manera, entre totes i tots els participants en les activitats es defineixen les estratègies arquitectòniques, comunitàries i econòmiques del projecte final.

A més de participar en les activitats, els veïns i veïnes podran formar part de les comissions de participació. Per a més informació o per implicar-se en el projecte, cal enviar un correu a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.o trucar a l’Oficina de Districte (telèfons 93 637 94 04 i 637 71 13 13). També a https://www.viladecans.cat/ca/seguimentramblegem.

Més informació: https://www.viladecans.cat/ca/ramblegem.

Fuente: Ajuntament de Viladecans