#MoltdeGavà, campanya perquè la ciutadania  conegui l’Agenda Urbana de Gavà

#MoltdeGavà, campanya perquè la ciutadania conegui l’Agenda Urbana de Gavà

Imprimir

Gavanencs i gavanenques han prestat voluntàriament la seva  imatge per posar rostre als reptes col·lectius

de la ciutat, que  passen per fer-la més sostenible mediambientalment, socialment i  econòmicament 

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha presentat avui la campanya  #MoltdeGavà, amb què l’Ajuntament vol compartir amb la ciutadania l’Agenda  Urbana de Gavà i el pla d’acció per fer-la realitat. 

Aquesta estratègia recull els projectes que s’impulsaran a Gavà d’aquí a 2030  per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, d’acord  amb l’estructura i el marc estratègic que estableix l’Agenda Urbana Espanyola,  impulsada pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, de la qual  Gavà n’és municipi pilot. 

L’alcaldessa ha destacat que “el Pla d’acció de l’Agenda Urbana de Gavà és  el nostre full de ruta, que ens ha de permetre continuar construint una ciutat encara més sostenible mediambientalment, més cohesionada  socialment i més competitiva econòmicament”.  

Badia ha manifestat que el lema de la campanya informativa “vol deixar palès  que no partim de zero sinó que estem parlant d’un model d’èxit que ara  actualitzem per donar un nou impuls que atengui les noves realitats i les 

noves necessitats”. I ha afegit que “els projectes i accions que recull  l’Agenda Urbana contribuiran a refermar la nostra identitat com a ciutat.  Una personalitat “#MoltdeGavà que ens empeny a avançar des de la  proximitat, i també a aixecar la mirada junts amb ambició, amb rigor i amb  responsabilitat”. 

La campanya, que des d’avui és visible a la façana principal de l’Ajuntament, a  places i carrers, i a través de web i xarxes socials municipals està  protagonitzada per gavanencs i gavanenques, que han prestat voluntàriament  la seva imatge per posar rostre als reptes col·lectius de la ciutat. Uns reptes  que es tradueixen, segons Gemma Badia, “en 26 projectes concrets i  tangibles que estem preparant, com la nova piscina pública descoberta a  Ca n’Horta, el tercer CAP, l’ampliació del parc d’habitatge públic o la nova  estació de Rodalies”.  

A aquests projectes se sumen iniciatives que estan a punt de ser una realitat,  com la Unió de Cooperadors o el projecte Gàvius. També d’altres que tenen  una llarga trajectòria: la preservació del sistema dunar, el futur del Parc Agrari o  el foment del reciclatge. 

Cada projecte del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana s’incorpora sota un únic  objectiu de l’Agenda Urbana Espanyola, si bé bona part incideixen en altres,  valorant-se com a intervencions de transformació integradora. 

Objectiu 1. Ordenar el territori i fer un ús racional del sol, conservar-lo i  protegir-lo: 

Objectiu 2. Evitar la dispersió urbana i revitalitzar la ciutat existent. • Pla Gavà Barris Nord 

Objectiu 3. Prevenir i reduir els impactes del canvi climàtic i millorar la  resiliència 

Objectiu 4. Fer una gestió sostenible dels recursos i afavorir l’economia  circular 

Objectiu 5. Afavorir la proximitat i la mobilitat sostenible. 

Objectiu 6. Fomentar la cohesió social i cercar l’equitat 

Objectiu 7. Impulsar i afavorir l’economia urbana 

Objectiu 8. Garantir l’accés a l’habitatge 

Objectiu 9. Liderar i fomentar la innovació digital 

Objectiu 10. Millorar els instruments d’intervenció i la governança • Projectes Gàvius: administració intel·ligent al servei de la ciutadania 

L’estratègia de Gavà destaca a més per la transversalitat entre els projectes i  els impactes que generaran a la ciutat i a la ciutadania. Á més es concep com  un full de ruta viu, en constant evolució, que anirà incorporant nous projectes i  definint en detall alguns dels que ja inclou.