L'Airport 4.0, un programa d'alt nivell acadèmic sobre el sector aeroportuari

L'Airport 4.0, un programa d'alt nivell acadèmic sobre el sector aeroportuari

L’Ajuntament de Viladecans oferirà la segona edició del programa Airport 4.0: Impact of

digital transformation on airport management, un seguit de sessions formatives especialitzades subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus. L'Airport 4.0, coordinat pel Servei d'Empresa i Innovació de l'Ajuntament de Viladecans, ofereix 160 hores de formació i tutories amb experts del sector aeroportuari, tecnològic i d'empresa.

El programa ofereix setze places i hi haurà un procés previ d'admissió. Es desplegarà des del 10 d'octubre fins al 22 de desembre, en sessions de 3-4 hores, de dilluns a dijous a la tarda. La participació serà gratuïta. Les classes es realitzaran en format híbrid (presencial i virtual).

L’experiència té com a objectiu avançar en el desenvolupament del sector aeroportuari, que genera ocupació de qualitat. L’Airport 4.0 està pensat per a estudiants de grau o màster en aeronàutica, informàtica, matemàtiques o enginyeria, equips emprenedors (startups) amb projectes innovadors orientats al sector aeroportuariempreses consolidades que vulguin reorientar-se cap al sector aeroportuari i necessiten conèixer el sector i les seves oportunitats o el professorat d’especialitats lligades a aquest sector.

El contingut s’estructura en quatre blocs agrupats per unitats acadèmiques que recullen els reptes i tendències que marcaran el desenvolupament i la configuració dels aeroports del futur. Entre els temes que es tractaran s’inclouen la intel·ligència artificial, big data i exemples de bones pràctiques internacionals.

El primer bloc se centrarà en la interpretació de la situació actual del sector aeroportuari i a identificar les oportunitats de negoci que estan sorgint. El segon bloc analitzarà casos d'èxit de projectes innovadors de caràcter internacional. El tercer bloc, molt pràctic, oferirà formació per iniciar-se en les tecnologies facilitadores que aporten solucions als reptes i necessitats detectades en la formació sectorial: IA, IoTTracking, visió artificial i automatització. El quart bloc oferirà formació en gestió de startups, amb metodologies innovadores per desenvolupar producte i negoci.

Les persones interessades cal que es posin en contacte amb l’oficina municipal de Viladecans Innovació Empresarial (VIE) a l’edifici CÚBIC, de dilluns a dijous de 8 a 18 h, i divendres de 8 a 15 hores.

El telèfon és el 93 635 18 06 i l’adreça electrònica, Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

Més informacióhttps://www.viladecans.cat/ca/airport2022

 

Peu de foto: Equip participant a la primera edició de L’Airport 4.0 (2020-2021) en una visita a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona El Prat