Substitució de l'enllumenat públic menys eficient

Substitució de l'enllumenat públic menys eficient

L'Ajuntament de Viladecans preveu substituir els 959 punts de llum menys eficients abans que s'acabi l'any.

És el 9,5 % de llums de la via pública i, segons una auditoria energètica, s'estima que l'estalvi energètic en aquests punts arribarà al 62 %. Només amb aquesta acció, el consum energètic de tots els fanals de la ciutat baixarà un 12 %. Això suposa evitar l’emissió de 98 tones de CO2 a l’any. El compromís de Viladecans per fer front al canvi climàtic fa passos endavant, doncs, també des de l'enllumenat públic. Fa més d'una dècada que l'Ajuntament va començar a fer passos per millorar l'eficiència energètica de l'enllumenat amb la incorporació, especialment, de llums LED, que s'han anat estenent per la ciutat.

Al maig va entrar en vigor el nou contracte de manteniment de l'enllumenat públic que inclou, com a novetat, la inversió de 350.000 euros per a aquesta actuació. En concret, el 90 % de punts de llum se substituiran per LED, mentre que la resta de lluminàries es canviaran per làmpades i equips de menor potència, mantenint o millorant la sensació lumínica. L'auditoria calcula que la inversió estarà recuperada en pocs anys i que s'estalviarà en consums.

Els punts de llum de menor rendiment que se substituiran es troben, en bona mesura, en zones industrials com els polígons Centre, Can Calderon i Parc de Negocis, atès que hi compten amb fanals més alts que necessiten més potència. Però també es canviaran lluminàries obsoletes d'elevat consum a barris com Can Sellarès, Can Palmer, Torrent Ballester, Sant Jordi-Gabrielistes i Torre-roja. Les làmpades comptaran amb un sistema pel qual, a partir de la matinada –quan la circulació és més escassa– redueixen automàticament un 20 % la potència per ser més eficients sense afectar les necessitats d'il·luminació.

Fuente: Ajuntament de Viladecans