11.500 plantes per donar la benvinguda a la primavera

11.500 plantes per donar la benvinguda a la primavera

Imprimir

L'Ajuntament de Sant Joan Despí repartirà fins al 7 d'abril un total d'11.500 plantes entre la ciutadania per celebrar

l'arribada de la primavera. La campanya Sant Joan Despí en flor vol fomentar l'embelliment de balcons i terrasses i refermar el compromís de la ciutat amb la natura i el medi ambient. 

Des de l'any 1990, Sant Joan Despí celebra l'arribada de la primavera omplint de verd balcons, patis i terrasses de la ciutat. Aquest any, l'Ajuntament lliurarà a la ciutadania plantes de flor (geranis i margarides de diferents tonalitats i colors) i plantes aromàtiques (mentes).

L'Ajuntament ha distribuït a totes les bústies de la ciutat els vals per aconseguir les plantes. En cada val s'indica el punt de distribució on s'ha de recollir la planta (que varia en funció del barri de residència). Aquest any s’han ampliat els punts de recollida de plantes als barris Centre i les Planes (els més poblats de la ciutat) per tal d’evitar aglomeracions. 

Els punts de distribució de plantes són a les Planes (4 i 5 d'abril, d'11 a 20 h, a la plaça d'Antonio Machado i a la plaça davant la Biblioteca Martí i Pol); a Residencial Sant Joan (4 d'abril, de 16.30 a 20 h, a la plaça de l'Estatut); a Pla del Vent-Torreblanca (5 d'abril, de 16.30 a 20 h, a la plaça de Maria Aurèlia Capmany); al Centre (6 i 7 d'abril, d'11 a 20 h, a la plaça de l'Ermita i a la plaça del Pi; i a les Begudes (6 d'abril, de 16.30 a 20 h, al carrer Major amb avinguda de l'Onze de Setembre).

Amb la campanya Sant Joan Despí en flor, l'Ajuntament vol portar la primavera a casa de la ciutadania, perquè balcons, terrasses i jardins de la ciutat es guarneixin encara més de verd i de flors. "Fent casa nostra una mica més verda, entre totes i tots, fem també Sant Joan Despí més saludable", segons l'alcaldessa, Belén García.

Concurs de balcons

Paral·lelament al repartiment de plantes, l'Ajuntament també convoca el Concurs de balcons, per premiar els espais domèstics millor guarnits. Hi ha tres categories: balcó exterior (visible des del carrer); balcó o terrassa interior (no visibles des del carrer), i espais amb elements que fomentin la biodiversitat, com un hort urbà, un hotel d’insectes, un jardí aromàtic, plantes autòctones, un compostador...

Per participar-hi, cal enviar una foto del vostre balcó, terrassa o espai de biodiversitat al correu electrònic mediambient@sjdespi.net abans del 23 d’abril. Hi haurà dos premis per a cada categoria consistents en vals bescanviables per plantes per engalanar balcons. 

 Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí