Viladecans estrena un nou servei de vehicle elèctric compartit

Viladecans estrena un nou servei de vehicle elèctric

L’Ajuntament de Viladecans, a través del projecte Vilawatt, ha posat en marxa una prova pilot de servei de vehicle elèctric

compartit en col·laboració amb la cooperativa Som Mobilitat. Aquesta mesura s’inclou dins de les accions que s’estan desenvolupant per fer front al canvi climàtic, tal i com s’estableix en diferents reptes i missions de l’Estratègia 2030 i de l’Agenda Urbana Local.   

Aquest servei de mobilitat sostenible està obert a l’ús de la ciutadania, utilitzant l’app de Som Mobilitat. Primer cal donar-se d’alta fent un pagament de deu euros i, una vegada la persona ja s’ha fet sòcia del Servei, pot reservar un dels dos vehicles disponibles. El cost per hora és de quatre euros i, en cas de reservar un servei de 24 hores, la tarifa resulta més económica, ja que es pot fer ús del cotxe durant un dia sencer per 40 euros. 

Els vehicles, de moment dos automòbils de la marca Reanult, model Zoe, es troben aparcats en dos dels sis punts de càrrega elèctrics de la ciutat, a la zona taronja de carretera de la Vila i al Viladecans Business Park. Una vegada finalitza el servei contractat, cal retornar el vehicle al seu punt d’origen. 

Aquesta experiència ja s’ha implantat amb èxit a altres ciutats com Sant Boi, Badalona o Mataró. 

Vilawatt, l’eina per afavorir la transició ecològica 

Vilawatt va nèixer al 2016 amb el suport de la Unió Europea com a una iniciativa per abordar d’una manera diferent la transició energètica i és la proposta de Viladecans per lluitar contra el canvi climàtic. La bona experiència a la ciutat impulsa un nou model energètic sostenible amb accions d’empoderament ciutadà, d’estalvi de consums i de rehabilitació d’habitatges.

Fuente: Ajuntament de Viladecans