Torre del Baró estrena il·luminació externa

Torre del Baró estrena il·luminació externa

Imprimir

Les noves llums permeten vestir la façana de colors que celebrin les festes nadalenques o dates assenyalades.

L’activitat Torre del Baró s’encén, celebrada ahir, 21 de desembre, coincidint amb aquesta setmana de Nadal, ha estrenat il·luminació externa perquè aquest històric edifici del segle XIII tingui més protagonisme en aquestes festes nadalenques. Aquesta il·luminació, que permet canviar de colors, servirà també per destacar dates assenyalades en el calendari anual, entre les quals les commemoracions dels dies mundials contra les violències masclistes i contra el Càncer i el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Per a la inauguració es va comptar amb la companyia de les escoles locals de música El Ressò i de ball Le Danse.

El muntatge lumínic consisteix en una dotzena de projectors RGB que, de manera externa, apunten a la façana de l’edifici. Per a la seva instal·lació s’ha aprofitat l’antiga infraestructura elèctrica incrementant el número de focus, canviant el seu tipus i augmentant el seu número, ja que passen de ser quatre a dotze.

Un edifici medieval

La Torre del Baró és un edifici d’origen medieval que va ser residència dels senyors de la vila, els Burguès, al llarg dels segles XIII-XVI. En època moderna va ser la casa del marquès de la Manresana i, posteriorment, de baró d'Almenar i de Viala. La base de l’edificació data del segle X, malgrat que la fortificació més important que avui es pot veure és gòtica: del segle XIV. Les parets externes estan fetes de pedra vermella –“pedra de l’Eramprunyà”–. Als seus murs s’obren espitlleres i matacans de defensa, però també hi ha delicats detalls decoratius, com la rosa gavarrera en relleu, que ornamenta una de les finestres més petites de la façana principal. Actualment hi ha una sala d'exposicions temporals i de conferències i l'Àrea de Serveis a la Ciutadania de l'Ajuntament de Viladecans.

És voluntat de l’Ajuntament que properament s’il·luminin en dies assenyalats altres dels dos elements arquitectònics, patrimonials, històrics i emblemàtics de la ciutat: la Torre-roja, seu de les àrees municipals de Planificació Territorial i de Medi Ambient, entre d’altres serveis, i Can Modolell, seu de l’Alcaldia. La nova il·luminació externa de Can Modolell s’instal·larà quan es realitzin les obres de rehabilitació de l’edifici, ja projectades. A més de donar més visibilitat als edificis històrics la nova il·luminació permetrà difondre el valor turístic que confereixen, per si mateixos, a Viladecans.

Fuente: Ajuntament de Viladecans