Sergio Garrote guanya la seva primera medalla olímpica

Sergio Garrote guanya la primera medalla olímpica

L’alcalde Carles Ruiz ha felicitat telefònicament i a través de les xarxes socials Sergio Garrote, el campió viladecanenc

que ha guanyat la medalla d’or en els Jocs Paralímpics de Tòquio, en la prova de ciclisme adaptat de contrarrellotge H2. Garrote va ser el més ràpid al circuit de Fuji amb un temps de 31:23.53, només 26 centèsimes menys que l’italià Luca Mazzone, actual campió mundial.

Garrote ha explicat a l’alcalde que, a més de la seva dona i la seva filla, també dedica el seu gran èxit esportiu a la ciutat “pel seu suport constant”. Carles Ruiz li ha agraït el detall i li ha desitjat molta sort davant les dues proves que encara li falten per disputar en els jocs: la de ruta (demà, 1 de setembre) i per equips (2 de setembre).

El handbiker viladecanenc és tot un referent esportiu per a la ciutat, que ha reconegut el seu esforç continu, fins al punt que va pronunciar el pregó de Festa Major del 2017. El supercampió de ciclisme adaptat ha fet una important tasca formativa a la ciutat explicant repetidament la seva experiència, de com es va marcar nous reptes vitals enfilant-se a una handbike per evitar que una lesió medul·lar fruit d'un accident laboral paralitzés la seva vida.

Garrote va ser convocat per primera vegada per la selecció espanyola de ciclisme adaptat en el 2016 per disputar una prova de la Copa del Món. I des d'aquell any 2016 no s'ha baixat ni una vegada del podi en totes les carreres nacionals i internacionals que ha conclòs. El 2019, per primera vegada, va acabar l'any com a número 1 del rànquing mundial en la seva categoria.

El 21 de juliol Sergio Garrote, juntament amb Israel Rider, l’altre handbiker viladecanenc que també competeix a Tòquio, es van reunir amb l’alcalde i els regidors d’Esports Ricard Calle i Francisco Chacón.

Israel Rider, que ha quedat en el 14 lloc en la prova de contrarellotge d’avui a la categoria d’H3, porta des del 2014 sobre una handbike. Ha estat campió d'Espanya individual i, fins a cinc ocasions, de relleus per equips amb la selecció catalana. Ha arribat a la cita olímpica just després de signar el passat mes de juny la seva millor participació individual en un Mundial, un vuitè lloc. Garrote i Rider, juntament amb Luis Miguel García-Marquina (medalla de bronze a H3), formaran equip el dijous a la prova de relleus.

Fuente: Ajuntament de Viladecans