L’Ajuntament reforma el Camp Municipal de Beisbol

L’Ajuntament reforma el Camp de Beisbol

L’alcalde Carles Ruiz va visitar ahir el Camp Municipal de Beisbol, acompanyat pel regidor

d’Esports Richard Calle; la regidora de Foment de l’Esport Femení, Emilia Cano; el regidor d’Innovació Esportiva, Francisco Chacón, i els presidents del Club Beisbol Viladecans, Joan Rodríguez, i del Club d’Atletisme de Viladecans, Julio Oteros. La trobada va tenir com a objectiu comprovar l’estat de les instal·lacions una vegada acabades les obres de reforma i millora de l’equipament.

Les obres han servit per a renovar les impermeabilitzacions i segellats de juntes de les grades per evitar l’entrada d’aigua. També s’ha aprofitat per fer una actualització de determinats elements del mobiliari (cadires del públic i banquetes) així com elements auxiliars (matalassos de protecció i xarxes). A més, s’han millorat elements interiors –parets divisòries, portes i paviments– a l’edifici principal, en especial a la zona mixta. El total de la inversió municipal ha estat de 380.000 euros, dels quals 127.000 provenen del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC).

Carles Ruiz va explicar que “Viladecans, en aquests moments, és la ciutat d’Espanya amb les millors instal·lacions esportives de beisbol i softbol i, per nosaltres, és un orgull organitzar o coorganitzat competicions internacionals, com el Campionat Europeu de Softbol d’enguany”. L’alcalde va recordar també que Viladecans es troba en ple procés de creixement esportiu, amb la millora i construcció de nous equipaments, “amb l’objectiu de doblar les llicències federatives existents a la ciutat”. Ruiz vol que “sobretot” s’incrementi la pràctica de l’esport femení al municipi.

Per al president del club “és un goig la remodelació que se l’ha fet a l’Estadi, després de 30 anys. Ha quedat molt bé; la part interior i les graderies es veuen molt renovades”. Joan Rodríguez va expressar la seva satisfacció perquè l’Ajuntament “continuï apostant per aquest estadi, que és olímpic. Nosaltres continuarem treballant, competint al màxim nivell, i tots junts treballarem per Viladecans”.

L'acabament de les obres coincideix amb el 30è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992. Aquell any va ser molt important per a Viladecans, ja que va ser subseu olímpica gràcies a l'esport del qual és bressol a Espanya. La ciutat va gaudir aquell any d'un nou camp de beisbol i de l'estació de tren de Rodalies, entre altres millores urbanes.

Just al costat de l'equipament remodelat, i format part del conjunt esportiu, es troba el camp de Softbol, que va ser remodelat totalment el 2018. El nou camp compta ara amb unes instal·lacions de primer nivell, amb mesures correctes per disputar partits internacionals i gespa artificial. També es van construir unes noves banquetes, el túnel de llançament, la graderia i la zona d'anotacions. En total, l’Ajuntament va invertir 500.000 d'euros.

Campionat europeu de softbol

El compleix esportiu serà una de les seus del Campionat Europeu de Softbol Femení de seleccions, que se celebrarà entre els dies 24 i 30 de juliol a Barcelona, ​​Gavà, Sant Boi i Viladecans. Les millors 21 seleccions del Vell Continent lluitaran per alçar-se com la millor selecció europea. Itàlia, vigent campiona del torneig (Itàlia 2021), defensarà títol com la campiona d'Europa de la darrera edició.

Fuente: Ajuntament de Viladecans