Viladecans trenca rècords i recapta 35.500 euros per a la lluita contra el càncer de pell

Viladecans trenca rècords i recapta 35.500 euros per a la lluita contra el càncer de pell

Imprimir

L'Associació Viladecans contra el Càncer va donar a conèixer, en un acte celebrat a l'Ateneu Pablo Picasso ahir dimarts, 23 de gener, la quantitat recaptada durant el 2023 en favor del càncer de pell. En total, el xec ha ascendit fins als 35.000 euros,

una xifra rècord que suposa uns 10.000 euros més que l’any anterior i que anirà a parar a un projecte per potenciar la detecció primerenca del càncer de pell en l'atenció primària, en col·laboració amb el Departament de Dermatologia de l'Hospital de Viladecans. Durant l’acte, l’entitat solidària va anunciar que el projecte solidari del 2024 servirà per recaptar fons per lluitar contra el sarcoma infantil.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde Carles Ruiz, la tinenta d'alcalde i presidenta de l'Àmbit de Sostenibilitat Social, Olga Morales, i el regidor de Salut i Consum, Fernando Ramón Espejo, a més de la presidenta de l'Associació Viladecans contra el Càncer, Maria Gato, el director de l’Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Gabriel Capellà, i la doctora Yolanda Fortuño, subdirectora de l'Hospital de Viladecans, i també representants d'associacions del càncer de Gavà o Begues i altres membres de la Junta de l'Associació de Viladecans contra el Càncer.

La presidenta de Viladecans contra el Càncer, Maria Gato, va donar les gràcies per la recaptació a totes les persones que ho han fet possible, perquè "aconseguir 35.500 euros és una quantitat somiada que ha superat totes les expectatives". A part, María Gato va confirmar que el pròxim projecte solidari de l'entitat anirà dirigit a recaptar fons sobre el sarcoma infantil, en el qual ja s'està treballant i coordinant amb la resta d'agents implicats per a aquest 2024.

L'alcalde Carles Ruiz va donar l'enhorabona a la doctora Yolanda Fortuño i a l'Hospital de Viladecans per les tasques de recerca i va agrair la labor d'IDIBELL i, per descomptat, la de Viladecans contra el Càncer, dels quals ha elogiat la constància, ja que, “vagis on vagis, sempre tenen una carpa muntada amb els seus productes i la informació, i aquesta quantitat recaptada és un premi a aquesta constància".

La doctora Yolanda Fortuño es va encarregar d'il·lustrar a través de gràfiques i estudis l'avenç en el control dels sarcomes o melanomes en pacients de Viladecans, apuntant que durant el 2023 es va poder detectar la mateixa quantitat de melanomes a la ciutat que els dos anys anteriors. Una dada que “impulsa a continuar treballant en aquesta línia”. Amb els diners recaptats, va afegir, “podrem fer front a més instruments perquè tot s'optimitzi encara més”.

Una entitat molt activa

L'entitat Viladecans contra el Càncer és molt activa, i per això té una presència social molt important a la ciutat. Entre les iniciatives portades a terme durant el 2023, aquesta associació solidària va organitzar conferències sobre alimentació durant el tractament de la malaltia, tallers terapèutics, parades de venda de productes solidaris al voltant dels dies internacionals del càncer i de festivitats destacades del municipi, i confecció i venda de roses fetes a mà per Sant Jordi. Viladecans contra el Càncer també va participar en la Mostra d'Entitats de la Fira de Sant Isidre col·laborant amb diverses associacions locals. L'entitat també va fer un seguit d'accions emmarcades en la campanya del Dia Mundial del Càncer de Mama, com la Caminada contra el Càncer o la lectura del manifest davant de l'Hospital de Viladecans. També va estar present amb la seva tasca solidària al Mercat Medieval i al Festival de Nadal a Atrium Viladecans, a més de certàmens musicals com La Voz de Oro.