La Gasol Foundation celebra amb l’Ajuntament de Sant Boi el Dia Mundial de la Salut

La Gasol Foundation amb l’Ajuntament de Sant Boi el Dia Mundial de la Salut

Imprimir

Dimarts, 28 de març de 2023. La Gasol Foundation –fundació dels germans Pau y Marc Gasol– ha participat  a la jornada organitzada avui per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (Barcelona) en col·laboració amb els quatre CAP del municipi per celebrar el Dia Mundial de la Salut, que tindrà lloc el pròxim 7 d’abril. El consistori ha preparat diverses activitats familiars amb el lema “Salut per a tothom”, entre les quals destaca una Caminada saludable des de Sant Boi fins a la cripta de Gaudí i una Fira d’entitats amb tallers saludables.

Un d’aquests tallers ha estat organitzat per la Gasol Foundation i s’ha centrat en la promoció del benestar emocional per mitjà de l’activitat física. Aquest mateix dia la fundació ha entregat un diploma a l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, el qual, sota la menció de “municipi ÒRBITA4kids, reconeix el compromís amb la salut infantil a través de la implementació de diversos projectes saludables de la Gasol Foundation a la ciutat de Sant Boi.

El conjunt de projectes de promoció de la salut comunitària de la Gasol Foundation es coneix com a ÒRBITA4kids, un programa multinivell i multicomponent que busca generar entorns saludables en tots els àmbits de desenvolupament dels infants: primera infància, centres escolars, entitats esportives i centres oberts i socials. Amb aquest gran nivell d’estímuls, l’objectiu és crear comunitats on seguir un estil de vida saludable sigui més fàcil per a tots els nens i nenes i les seves famílies.

Sant Boi de Llobregat, un municipi en òrbita
La col·laboració entre la Gasol Foundation i el municipi on van créixer els seus fundadors, el Pau i el Marc Gasol, es remonta a l’any 2017. Des de llavors, la fundació, amb seu a Sant Boi de Llobregat, ha desenvolupat diversos programes de promoció d’hàbits saludables que s’implementen arreu de la ciutat.

És el cas de COACH+, projecte dirigit a entitats esportives, i que ha tingut tres edicions a diverses organitzacions de Sant Boi de Llobregat, amb disciplines tan diverses com el fútbol, el rugby o la natació. Els projectes saludables de la Gasol Foundation a Sant Boi de Llobregat s'inicien a la primera infància (0 a 5 anys) amb PRESAFALÍN, i continuen durant el desenvolupament dels nens i nenes amb SAFALÍN (8 a 10 anys) que s’implementa a centres oberts, i també durant l’estiu, amb ENERGY (6 a 12 anys).

El programa ÒRBITA4kids a Sant Boi de Llobregat, també inclou projectes saludables als centres educatius, gràcies a SISME, que busca provocar un “terratrèmol” saludable en tota la comunitat educativa; i SANTBOISÀ, l’estudi pioner de cohorts sobre obesitat infantil més ampli d'Espanya, amb el qual la Gasol Foundation avalua de forma periòdica la prevalença d’obesitat i els estils de vida dels nens i nenes del municipi des de l’any 2015. Tots aquests projectes queden emmarcats en el programa municipal “SantboiSà” de l’Ajuntament de Sant Boi creat l’any 2015.

El municipi del Baix Llobregat continua sent el laboratori comunitari de la Gasol Foundation, que aquest curs ha tornat a innovar en la promoció d’hàbits saludables en la infància amb ECLIPSE, un programa que concentra tres projectes, PRESAFALÍN, SAFALÍN i ENERGY, a un mateix centre, en aquest cas a l’Esplai Eixida Camps Blancs.

Sobre la Gasol Foundation
Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'obesitat infantil és un fenomen que afecta 124 milions de nens i nenes d'entre 5 i 19 anys a tot el món. Concretament a Espanya, 1 de cada 3 menors d'entre 8 i 16 anys sofreix sobrepès o obesitat segons l’estudi PASOS de la Gasol Foundation.

Davant aquesta realitat, la fundació va néixer en el 2013 de la mà dels germans Pau i Marc Gasol —jugadors de la NBA i All Stars— amb l'objectiu de prevenir l'obesitat infantil tant a Espanya com als EUA. Amb aquest propòsit, l'entitat, membre de la World Obesity Federation, centra la seva activitat en la posada en marxa de programes i iniciatives de promoció d’hàbits saludables —l'activitat física i l'esport, l'alimentació saludable, el son i el benestar emocional dels menors i les seves famílies—, i s'ha convertit en una entitat referent en la promoció d'hàbits de vida saludable i en l'aposta per la recerca científica en el camp de l'obesitat infantil. Durante el curs 2021-2022, més de 67.000 nens i nenes i les seves famílies van participar als programes de promoció d’hàbits de vida saludable de la Gasol Foundation a Espanya i Portugal.