Viladecans The Style Outlets fa entrega del I Premi a la Recerca i la Innovació en Salut

Style Outlets entrega Premi a la Recerca i Innovació en Salut

Imprimir

S'ha celebrat l'acte de lliurament del I Premi a la Recerca i la Innovació

en Salut Viladecans The Style Outlets, a les instal·lacions del centre outlet. L'objectiu del premi, obert a la participació de tots els professionals dels serveis assistencials de Viladecans, és impulsar projectes d'innovació i/o recerca amb un impacte positiu en la salut de la ciutadania.

Dotat amb 8.000 euros, el premi s'emmarca en el compromís de Viladecans The Style Outlets amb la comunitat local. En paraules de l'Óscar Mata, director d’asset management de Neinver, propietària de l’outlet: "A NEINVER treballem perquè Viladecans The Style Outlets sigui un veritable motor de creixement i de prosperitat econòmica i social, tant per al municipi de Viladecans com per a la comarca del Baix Llobregat i de tota Catalunya. Un creixement que es mesura no sols en termes econòmics, sinó de benestar social, i això només és possible si existeix un compromís real i uns valors ètics que situen a les persones en el centre de l'activitat. Aquest Premi a la recerca i la innovació s'emmarca precisament dins d'aquest compromís social i de suport a la comunitat que Viladecans The Style Outlets ve demostrant des de l'inici, amb l'objectiu d'aconseguir un impacte social positiu i transformador".

El projecte “Implementació d’un programa de marxa nòrdica per pacients amb insuficiència cardíaca”, presentat per la doctora Mònica Ruiz Pombo i els doctors Iñaki Marina Domingo Bleda, cap de servei i metges, respectivament, del servei de Medicina Interna de l’Hospital de Viladecans, ha estat el projecte escollit pel jurat/comitè avaluador del premi entre un total de set interesants propostes, totes dirigides a propiciar el benestar dels pacients.

El comitè avaluador, compost per Gabriel Capellá, director de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL); Rosa Simón, directora de Qualitat i Organització del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf i vocal de la Junta de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial; i Carles Ferreiro, director del Servei d’Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Viladecans, ha considerat que “el projecte està metodològicament molt ben desenvolupat. Té com a objectiu incorporar un hàbit de vida saludable, com és l'exercici físic, a les persones amb problemes de salut, avaluant l'impacte en la millora de la seva qualitat de vida. Aquest programa, a més de ser factible, és escalable i pot ser incorporat com a programa de promoció de la salut per a la població en general”.

Després de recollir el premi, la Dra. Ruiz Pombo ha donat les gràcies en nom de l'equip que ha presentat aquesta proposta, explicant que “es tracta d'un projecte innovador en el nostre territori, sostenible i extensible a altres territoris, on s'intentarà demostrar els beneficis d'un programa d'exercici físic, en aquest cas la marxa nòrdica, en pacients afectats d'una malaltia cardiovascular tan prevalent com la insuficiència cardíaca. Com a objectiu secundari del nostre projecte, i escalable a altres perfils de pacients amb factors de risc cardiovascular (hipertensos, diabètics, obesos, etc.), el programa tindrà un caràcter preventiu en el desenvolupament de la malaltia. Així mateix, el programa de marxa nòrdica permetrà generar sinergies de treball amb l'atenció comunitària i altres nivells assistencials”.

L'acte ha estat clausurat per l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, qui ha explicat que "aquests premis són un exemple del que volem desenvolupar a la ciutat amb el programa municipal Viladecans Em Cuida. Més enllà dels serveis públics, volem implicar el conjunt de la societat –entitats, empreses i ciutadania- perquè treballi conjuntament a garantir el benestar i la igualtat a totes les persones de Viladecans. En aquest cas, cal agrair la implicació de la companyia Neinver, que sempre col·labora amb les activitats ciutadanes, en una acció que fomenta una cosa tan important com és la salut. També vull, és clar, felicitar els guanyadors".

En el 2023 se celebrarà la II Edició del Premi, en el qual es donaran a conèixer els resultats de la proposta ara seleccionada.

El projecte premiat: “Implementació d’un programa de marxa nòrdica per pacients amb insuficiència cardíaca”.

El projecte presentat per la doctora Mònica Ruiz Pombo i els doctors Iñaki Marina i Domingo Bleda, planteja la implementació d'un programa de "marxa nòrdica" per als pacients amb insuficiència cardíaca.

La marxa nòrdica és un exercici físic que es practica caminant amb uns bastons que es mouen amb una tècnica específica, fent treballar no sols les extremitats inferiors, sinó les superiors i el tronc, la qual cosa resulta en un increment del treball cardiorespiratori, la coordinació i la despesa metabòlica. Requereix un entrenament que permeti aprendre la tècnica correctament, i és senzill, però molt beneficiós per als pacients amb aquestes patologies o altres, i una eina per fomentar la salut de tots.

El desenvolupament del programa, que inclourà a 40 pacients durant 12 setmanes, necessita la implicació d'un equip de professionals sanitaris de diferents àrees: medicina de família, medicina interna, cardiologia, fisioteràpia i infermeria.

Cal recordar que les malalties cardiovasculars causen 17,9 milions de morts anuals a tot el món, segons la Federació Mundial del Cor (World Heart Federation). Com explica l'equip mèdic en el redactat del projecte guanyador: "Fins ara està molt ben documentada la importància de l'exercici físic mitjançant les unitats de Rehabilitació cardíaca als pacients que han sofert una patologia cardíaca, com la IC (insuficiència cardíaca), millorant la qualitat de vida, reduint el risc d'un atac cardíac, augmentant el nivell d'activitat, pèrdua de pes, reduint la pressió arterial, millorant el perfil lipídic i reduint la mortalitat i els reingressos. Creiem que implementar un programa de marxa nòrdica podria aconseguir resultats semblants, tant en la població amb patologia cardiovascular com en un programa preventiu en la resta de població amb comorbiditat".

Sobre Viladecans The Style Outlets

Viladecans The Style Outlets és l'únic centre outlet dins de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb excel·lents comunicacions amb la ciutat i l'aeroport del Prat. En una superfície de 19.800m2, compta amb més de 80 primeres marques catalanes, espanyoles i internacionals de moda, complements, calçat, esport i llar, a més d'una variada oferta de restauració i serveis com a personal shopper gratuït, consigna de bosses i equipatges, sala de lactància, punt d'informació turística o taulell TAX Free, entre altres. El centre de Viladecans pertany a The Style Outlets, marca d’outlets líder a Espanya amb 5 centres, més de 350 botigues i 87.000 m² de superfície comercial. Situats a Madrid (San Sebastián de los Reyes, Las Rozas i Getafe), Barcelona (Viladecans) i Coruña (A Coruña), ofereixen primeres marques nacionals i internacionals amb descomptes mínims garantits del 30% durant tot l'any que, en temporades de descomptes addicionals, poden arribar fins al 80%. The Style Outlets és present a Itàlia, Alemanya, França, Holanda i Espanya amb 11 centres en total, prop de 1.700 botigues i més de 800 marques nacionals i internacionals. Els centres The Style Outlets són gestionats per la multinacional espanyola NEINVER, companyia líder en gestió de centres outlet a Espanya i Polònia i segona a Europa.