Brico Depôt obre una nova botiga reforçant el seu continu creixement a Ibèria

Brico Depôt obre una nova botiga a Viladecans reforçant el seu continu creixement a Ibèria

Imprimir

Brico Depôt Iberia, companyia especialista en construcció, reformes i bricolatge, obre una nova botiga a Catalunya. Amb aquesta obertura, que està prevista per al proper 2025,

 Brico Depôt Iberia tindrà un total de 5 botigues a Catalunya i 600 col·laboradors a aquesta comunitat autònoma; mentre que aconseguirà els 29 magatzems i una plantilla de 2.300 professionals a nivell nacional. Aquestes dades són una mostra de la ferma aposta de la companyia per continuar creixent de manera estratègica al país.

Brico Depôt ocuparà una superfície comercial de 10.000mdonant lloc a una nova botiga que tindrà un total de 8.000m2. Aquest nou establiment mantindrà el format habitual de les botigues Brico Depôt, generant nous llocs de treball a la comunitat: emprarà 80 col·laboradors. A més, oferirà 15.000 referències incloent tant marques pròpies com altres de caràcter internacional per a les reformes de la llar.

La ubicació del nou magatzem, a solament 10 minuts de la ciutat de Barcelona, respon a la voluntat de Brico Depôt Iberia d'estar més prop dels seus clients i de millorar la seva experiència de compra. Mike Foulds, CEO de Brico Depôt Iberia, reconeix que “portem temps treballant en una nova obertura a Espanya i aquest nou projecte demostra la nostra aposta pel país i especialment per Catalunya, on obrim el nostre cinquè magatzem, una de les comunitats on més botigues tenim. Després d'escoltar activament les demandes dels nostres clients decidim que l'àrea metropolitana de Barcelona era la millor opció per a oferir un servei àgil i pròxim que donés resposta a les seves necessitats”.

Des de l'Ajuntament de Viladecans, reconeixen que la instauració de Brico Depôt Iberia a la ciutat generarà un impacte i un estímul econòmic molt positiu al territori. En concret, Carles Ruiz Novella, alcalde de Viladecans, assenyala que "Viladecans està canviant el seu model econòmic apostant per la diversitat d'activitats, i el comerç especialitzat té també el seu important paper. A la ciutat estan arribant en els darrers anys grans empreses que estan creant un ecosistema econòmic local on es poden trobar tots els serveis i recursos necessaris, podent establir-se una verdadera economia circular. La implantació de Brico Dépôt és una gran notícia; ja que és una empresa capdavantera en un sector tan valuós per a Viladecans com és del de la construcció, i se suma l'estratègia de Viladecans de generar un espai de futur de concentració d'activitats relacionades amb la construcció sostenible. Brico Dépôt crearà llocs de feina propis i, ben segur, negoci al seu voltant i riquesa per a tota la ciutat, i ens aportarà un espai molt singular que serà un referent per a tot el Baix Llobregat".

El nou edifici presta especial atenció a qüestions com la innovació i la sostenibilitat i avança en el seu compromís de promoure una industria més respectuosa amb el planeta.

Sobre Brico Depôt Iberia

Brico Depôt Ibèria és una companyia referent en l'àmbit de la construcció, el bricolatge i la reforma de la llar, dirigida tant a clients particulars com professionals. Actualment, compta amb prop de 2.200 empleats i 31 botigues a Espanya i Portugal, i té la seva seu a El Prat  (Barcelona). Forma part de Kingfisher plc, empresa internacional líder europeu de millores per a la llar que compta amb marques reconegudes com a B&Q, Screwfix i Castorama. Brico Depôt Ibèria va aterrar a Espanya el 2003 amb la seva primera botiga a Viana (Navarra), per la qual cosa enguany celebra 20 anys al nostre país; i el 2014 a Portugal, concretament a la ciutat de Loures.

Sota el paraigua de la nova estratègia del Grup Kingfisher, “Powered by Kingfisher” llançada en 2020, Brico Depôt Ibèria implementa línies de millora constants basades en els seus pilars fonamentals: una forta aposta per la digitalització, la omnicanalidad i l'agilitat. Així, Brico Depôt Ibèria disposa del seu ecommerce tant a Espanya com a Portugal des de 2020, els serveis de lliurament a domicili, Clic&delivery, i el servei de Clic&collect de recollida en botiga més ràpid del sector en 30 minuts; i compta amb una app, Brico & Go, la primera aplicació a Espanya que agilitza el procés de compra en botigues de bricolatge. A la fi de 2022, la companyia va estrenar la seva Marketplace oferint la comissió més baixa del mercat i amb més de 35.000 referències.


En línia amb el seu compromís amb la societat i el planeta, en 2022, Brico Depôt Iberia va llançar la seva Fundació per ajudar a millorar i reparar habitatges en mal estat tant a Espanya com a Portugal. També va desenvolupar la iniciativa “Construïm Millor”, dins del seu pla de Diversitat i Inclusió, que pretén trencar amb els estereotips de gènere associats al sector del bricolatge i la construcció.


Brico Depôt compleix en 2023 el seu 20 aniversari a Espanya i per això ha llançat recentment una nova campanya de marca, “Clients excel·lents, Preus Excel·lents”, un homenatge als seus clients i a la confiança dipositada durant aquestes dues dècades.

Més informació a https://www.bricodepot.es/

Viladecans, una ciutat que aposta per la innovació

La inversió de Brico Depôt s'uneix a les de les empreses que ja han confiat i funcionen a Viladecans, com ara The Style Outlets, Unilever, Desigual, Mesoestetic, Sealed Air, Ingram Micro, Alliance Healthcare, American Axle & Manufacturing, Vueling, Ideaded i Yaskawa, entre d'altres. Aquestes grans empreses, recentment instal·lades als nous sectors industrials de Ca n'Alemany i el Parc de Negocis, s'han sumat a d'altres històriques, com Roca Group, TGT o Hochland.

Viladecans també destaca per ser un dels municipis espanyols pioners a elaborar la seva Agenda Urbana, basada en sis eixos: dinamització econòmica, innovació educativa, transició energètica, vida saludable, resiliència i regeneració urbana, amb una mirada transversal en igualtat de gènere i digitalització. La ciutat també ha estat una de les primeres a desenvolupar la seva Estratègia 2030, centrada en la consecució de dues missions principals: ser ciutat climàtica neutra i l'abandonament escolar zero.

Els resultats d'aquest esforç planificador arriben en forma de responsabilitats, com és la copresidència de la Red Innpulso, la Xarxa Espanyola de Ciutats per la Innovació, o els reconeixements, com ser Ciutat Green Leaf 2025, concedit per la Comissió Europea, pel compromís de Viladecans en abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat.