L'Ajuntament de Sant Joan Despí promou hàbits de consum sostenibles entre la ciutadania

L'Ajuntament promou hàbits de consum sostenibles entre la ciutadania

Imprimir

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha editat la 'Guia ciutadana de comerç sostenible: comerç de proximitat, consum sostenible',

una iniciativa per tal de promoure entre la ciutadania uns hàbits de consum amb criteris ambientals i que produeixin menys residus. La guia, que es pot consultar al web municipal, mostra petites accions que es poden fer en el dia a dia i que contribueixen a un consum més responsable.

El model de consum actual suposa grans impactes ambientals, econòmics i per a la salut, així com una generació desmesurada de residus. Per això, un dels reptes de futur és posar fre a la producció innecessària de residus i consumir minimitzant l'impacte sobre el medi ambient, fet que necessita el compromís conjunt de la ciutadania, els comerços i restaurants, les empreses i les administracions.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ve fomentant la sostenibilitat també des del comerç, amb accions relacionades amb la prevenció de residus, l'estalvi energètic o la mobilitat urbana sostenible, i impulsant iniciatives amb el comerç de proximitat de la ciutat per tal de facilitar a la ciutadania un consum més conscient i sostenible. Entre aquestes, hi ha l'elaboració de la 'Guia Ciutadana de Comerç Sostenible' o la incorporació de conceptes mediambientals al directori comercial de la ciutat.

A la 'Guia Ciutadana de Comerç Sostenible' es divulguen accions que es poden fer en la compra habitual per tal de realitzar un consum conscient, amb criteri i per un residu zero. Accions com prioritzar els productes amb el mínim d'envàs, els productes a granel, els productes ecològics, els de proximitat, els de temporada, els reutilitzables, així com prevenir el malbaratament alimentari o fer la compra amb elements reutilitzables. D'aquesta manera, la suma d'accions individuals pot incidir en una gestió ambientalment i socialment més respectuosa i en un consum responsable.