Més facilitats als projectes empresarials per impulsar el seu creixement a través dels vivers d'empreses municipals

Més facilitats als projectes empresarials per impulsar el seu creixement a través d'empreses municipals

Imprimir

L'Ajuntament de Sant Joan Despí donarà més facilitats als projectes empresarials de nova o recent constitució perquè es puguin allotjar als vivers d'empreses municipals i disposar d'aquests espais que impulsen el seu

creixement i la seva consolidació. A partir d'ara, les empreses constituïdes en els darrers cinc anys podran optar a un espai als centres d'empreses i s'amplia el temps màxim d'allotjament més enllà dels quatre anys. 

El Ple de l'Ajuntament, en la sessió celebrada el 29 de febrer passat, ha aprovat per unanimitat la modificació del reglament regulador del servei dels vivers d'empreses municipals. L'objectiu és donar més suport i acompanyament tant als negocis empresarials que acaben de començar com a les iniciatives que estan en procés de creixement i de consolidació, en resposta a la nova realitat socioeconòmica i a les necessitats de les persones emprenedores. 

Ampliació de terminis

Fins ara, per poder accedir a un viver municipal, l'antiguitat de l'empresa no podia superar els 12 mesos. Amb la modificació, aquest límit s'ha ampliat fins als cinc anys d'antiguitat. A més, el període màxim d'estància al viver s'amplia: continua sent de quatre anys, però s'ofereix la possibilitat de fer pròrrogues anuals de forma automàtica mentre no hi hagi llista d'espera per accedir a un allotjament empresarial. 

Actualment, als centres d'empreses municipals de Fontsanta i de Miquel Martí i Pol hi ha 14 espais per allotjar-hi projectes empresarials de nova o recent constitució a un preu per sota del mercat. En aquest sentit, el preu públic per metre quadrat dels vivers està congelat des de l'any 2015, una altra mesura per tal d'afavorir el creixement i la consolidació de les empreses allotjades ja que els permet reduir costos fixos.

Els centres d'empreses municipals són espais ben equipats on es pot gaudir de serveis generals com ara l'ús gratuït de sales de reunions, d'àrees de descans, subministrament elèctric, connexió telefònica i fibra. Des de l'any 2012, els vivers d'empresa de Sant Joan Despí han allotjat un total de 71 empreses.

Suport a l'emprenedoria

Aquest és un dels múltiples serveis que l'Ajuntament de Sant Joan Despí posa a l'abast de l'emprenedoria per part d'impulsar els nous projectes empresarials. A banda, a través de Promodespí, també s'ofereix assessorament a persones emprenedores, informació sobre ajuts i finançament, sessions i tallers de formació empresarial, així com el punt PAE (Punt d'Atenció a l'Emprenedor), un servei que facilita la posada en marxa de noves empreses de forma més ràpida.