Sant Joan Despí es continua transformant amb el desenvolupament dels programes i projectes del pressupost 2024

Es continua transformant desenvolupament dels programes i projectes

Imprimir

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha començat l'any desenvolupant els programes i projectes recollits al pressupost municipal de 2024 que, amb un total de de 54,8 milions d'euros, aposta per iniciatives que mantinguin la qualitat de vida

de les persones i els serveis de la ciutat.

El pressupost per a aquest any té com a objectius estratègics actuacions a nivell social, econòmic i mediambiental que milloraran la qualitat de vida de les persones i de la ciutat gràcies a un ambiciós paquet d'inversions que inclourà actuacions en equipaments, a la via pública així com en l'àmbit de lespai fluvial i en matèria d'habitatge públic.

Les prioritats per a aquest 2024 s'emmarquen en les línies estratègiques de l'Agenda Urbana 2030 per al Desenvolupament Sostenible així com en el Pla d'Actuació Municipal (PAM) que precisament va recollir durant el mes de gener les aportacions de la ciutadania mitjançant un procés participatiu i ja ha estat aprovat pel Ple municipal. A més, la transformació de la ciutat continuarà aquesta primavera amb les aportacions que farà la ciutadania als pressupostos participatius per als anys 2025, 2026 i 2027.

Intervencions a la via pública i en equipaments

El capítol d'inversions recull actuacions de millora en equipaments com ara la reforma integral del Centre Cívic Les Planes, la millora de la piscina del poliesportiu Francesc Calvet i de les piscines Fontsanta, o l'adequació de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), ubicada a la planta baixa de l'Ajuntament.

Aquest any també està prevista la reforma de centres educatius. Una de les millores més notables serà la reforma de l'edifici de l'antiga escola Pascual Cañís així com una actuació destacada al Joan Perich Valls on es reordenarà l'entrada obrint un nou accés des del parc. Així, l'entrada principal ja no serà per l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat. També s'actuarà a l'escola Espai 3 on es recuperarà l'antiga casa del conserge per donar-li un nou ús educatiu.

Més carrils bicis i energia solar

El pressupost de 2024 continuarà desenvolupant actuacions emmarcades al Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica per fer de Sant Joan Despí una ciutat més resilient davant el canvi climàtic. En aquest àmbit està prevista la creació de nous carrils bici a l'avinguda Onze de Setembre i el passeig del Canal, així com la dotació de plaques fotovoltaiques al Centre Cultural Miquel Martí i Pol, el poliesportiu Francesc Calvet, l'Àrea de Serveis a la Persona, el Centre Cívic les Planes i als centres educatius Espai 3, Pau Casals, Sant Francesc d'Assís i Joan Perich Valls.

També està previst que el 2024 entri en servei l'electrolinera situada a l'entorn del poliesportiu Salvador Gimeno així com la construcció d'una fotolinera amb pèrgoles alimentades amb llum solar davant de l'Escola Bressol Municipal El Gegant del Pi. També s'instal·laran plaques a les promocions d'habitatges de lloguer de l'avinguda de la Generalitat i la rambla Josep Maria Jujol.

La millora de l'espai fluvial també serà una realitat amb l'adequació de camins per afavorir que la ciutadania gaudeixi encara més d'aquest entorn natural tan preuat.

Millora dels jocs infantils

D'altra banda, i pel que fa a l'espai públic, l'Ajuntament continuarà amb el pla de millora en zones de jocs infantils per renovar aquests espais destinats als nens i nenes tal com ha fet el 2023 a la plaça del Consell d'Infants, al parc de Marta o a la plaça de l'Estatut. Una de les primeres actuacions es farà aquesta primavera a la plaça de l'Ermita amb la renovació dels jocs adreçats als nens i nenes de menor edat, al costat del carrer Major.

Afavorir l'accés a l'habitatge públic

2024 serà també l'any en què es posarà en marxa un nou Pla Local d'Habitatge que tirarà endavant noves promocions d'habitatge com una de lloguer amb 80 pisos al carrer Torreblanca; la finalització dels 105 habitatges de l'edifici a mig construir ubicat a l'avinguda de Barcelona o el desenvolupament de noves promocions als sectors de Gallina Blanca, Bellavista o l'antiga ITV.

Programes i accions per l'activitat econòmica i la qualitat de vida

Més enllà dels projectes recollits al capítol d'inversions, l'Ajuntament donarà continuïtat a programes, accions i projectes que desenvolupen tots els departaments per donar resposta a les necessitats de la ciutadania en àmbits com la infància, la joventut, la gent gran, l'educació, reactivació econòmica, medi ambient, cultura, igualtat, seguretat i civisme, benestar animal, administració electrònica, esport o cooperació.

Així, des de Promodespí es continuarà treballant per desenvolupar l'activitat empresarial promovent hubs de salut i innovació alimentària per generar l'atracció de talent, inversió i tecnologia. Promoure el comerç local, la formació i afavorir la contractació de persones aturades a través de plans d'ocupació són també objectius de l'Ajuntament durant aquest any 2024.

D'altra banda, el 2024 es millorarà l'atenció a la gent gran amb l'entrada en servei del Centre de Dia al Centre de Gent Gran Cirerers i la nova contracta del Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) amb un pressupost de més d'un milió d'euros.