L'Ajuntament incorpora vuit nous agents a la plantilla de la Policia Local reforçant la presència al carrer i la vigilància

L'Ajuntament incorpora vuit nous agents a la plantilla de la Policia Local

Imprimir

La Policia Local de Sant Joan Despí compta amb vuit nous agents que permetran reforçar la presència al carrer i la vigilància així com els serveis preventius de seguretat. Amb aquestes incorporacions, es cobreixen totes les

places d'agent de la plantilla orgànica de la Policia Local.

Els nous efectius ajudaran a millorar tots els serveis que el cos policial ofereix a la ciutadania. En especial, es reforçarà la presència de patrulles al carrer i la vigilància per evitar la comissió de delictes i infraccions. A més, es potenciarà la planificació de serveis i campanyes preventives, sobretot en matèria de seguretat ciutadana, de civisme i de trànsit.

Durant els darrers mesos, l'Ajuntament ha dut a terme un procés de selecció per incorporar aquests vuit agents a la Policia Local. Gairebé 300 persones es van inscriure en el procés de selecció i 143 aspirants van començar les proves.

Un cop completat el procés, els vuit agents seleccionats ja formen part de la plantilla de la Policia Local: dos d'aquests agents s'han incorporat al servei ordinari i els altres sis estan fent la formació bàsica a l'Escola de Policia de Catalunya.

Mitjançant aquest procés selectiu, la Policia Local ha cobert vacants que s'han produït per diferents processos -de mobilitat, jubilació...- i ha generat dues places d'agent de nova creació. Quan finalitzi el procés de cobertura de les places de caporal i sergent, la plantilla orgànica de la Policia Local serà de 60 agents.

Mantenir la seguretat i la tranquil·litat 

L'increment dels efectius de la Policia Local respon a la prioritat de l'Ajuntament de mantenir la seguretat i la tranquil·litat a la ciutat. En els darrers anys, s'han dut a terme altres iniciatives de millora dels serveis policials com la creació de la unitat de proximitat i la seva ampliació amb una unitat específica de trànsit, el programa permanent d'educació viària, el servei de mediació i la incorporació de nous vehicles a la flota dedicats al patrullatge.  

La Policia Local de Sant Joan Despí treballa dia a dia sobre el territori per protegir les persones, garantir la convivència, evitar delictes, vigilar els espais públics i vetllar per la seguretat viària i pel compliment dels reglaments i ordenances.