Viladecans centralitza la recaptació de tots els tributs municipals

Viladecans centralitza la recaptació de tots els tributs municipals

Imprimir

L’Ajuntament de Viladecans ha delegat la recaptació de tots els tributs més habituals a la Diputació de Barcelona, que fins l'any passat ja s'encarregava de cobrar l'impost de vehicles, l'IAE i les multes de trànsit i altres sancions administratives. Així, la ciutadania ha de

dirigir-se per a les seves gestions presencials a l'oficina de l'ORTG de la Diputació a Viladecans, situada al número 27 del carrer Major, o bé realitzar les gestions per Internet a través del seu web o en el telèfon 934729242.

L'Ajuntament centralitza aquest servei per fer més eficient l'atenció, evitant que calgui adreçar-se a diferents oficines per pagar diferents impostos o taxes, i ofereix a la ciutadania més opcions de pagament. Així, tots els impostos sense domiciliar es poden pagar ja a través de targeta bancària, banca online i Bizum, així com a les oficines de Correos.

La delegació, aprovada per la Junta de Govern Municipal, comporta la gestió i la recaptació de l'IBI, la plusvàlua (IIVTNU) o els residus comercials (que des d'aquest any ha de pagar la propietat del local i no l'inquilí). També, la recaptació de l'impost d'obres i gran part de taxes i preus públics –com guals o escoles bressol–, encara que en aquests casos les gestions sobre l'alta o modificació de dades es realitzen al mateix Ajuntament. Les taxes del cementiri i del dipòsit municipal de vehicles es continuaran gestionant completament en aquests equipaments.

Oficina al carrer Major, 27

El canvi suposa que la ciutadania s'hagi d'adreçar a la Diputació per a tots els tràmits relacionats amb pagaments, domiciliacions, duplicats de rebuts, justificants, sol·licituds de bonificacions, recursos, ajornaments o fraccionaments.

L'oficina local de la Diputació acaba de fer reformes per assumir l'augment del servei. Això va obligar al trasllat durant un mes i mig a un edifici municipal, però des del dilluns 22 de gener les seves instal·lacions tornen a estar operatives al carrer Major, 27.