L’escola Juan Salamero es mantindrà oberta

L’escola Juan Salamero es mantindrà oberta

Imprimir

L'escola pública Juan Salamero no es tancarà el pròxim curs. La decisió, que  confirma el posicionament defensat per l’Ajuntament, s'ha pres durant una reunió entre l'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i el director de  Serveis Territorials d'Educació, Albert Grau. La Generalitat havia

comunicat aquesta setmana la decisió de tancar aquest  centre el proper curs,i la intenció inicial de reubicar els alumnes a l'escola  Marcel·lí Moragas. Davant d’aquest anunci, l'Ajuntament va manifestar el seu  desacord i va demanar que es fes un estudi rigorós de la situació del centre,  posant en valor el projecte educatiu, les necessitats dels nens i les nenes i les  famílies, la tasca socioeducativa i les conseqüències que tindria una actuació  com la que s’estava plantejant, tant per al Juan Salamero com per al Marcel·lí  Moragas. Paral·lelament, el conjunt de la comunitat educativa de les dues  escoles va expressar amb claredat la seva oposició al tancament. 

A més d’assegurar que es manté obert l’escola Salamero, a la reunió s’ha  acordat que el Departament d’Educació de la Generalitat farà una avaluació  acurada dels passos a seguir de cara al procés de preinscripció escolar que  s’obrirà les properes setmanes.

L’alcaldessa Gemma Badia ha valorat que "és una molt bona notícia que no  es tanqui l'escola Juan Salamero, i que a més no es massifiqui l'escola  Marcel·lí Moragas. Això garanteix la continuïtat dels projectes educatius  dels dos centres". L'alcaldessa ha afegit que "estarem molt atents al procés  de preinscripció i amatents per garantir-ne un desenvolupament  correcte".