Contractades 14 persones en atur per treballar a l'Ajuntament de Sant Joan Despí durant un any

Contractades 14 persones en atur per treballar a l'Ajuntament de Sant Joan Despí

Imprimir

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha contractat 14 persones en atur que treballaran durant un any en diferents departaments municipals. Les contractacions s'han fet en el marc del primer pla d'ocupació municipal de l'any 2024, que està subvencionat per l'Ajuntament. 

De les 14 persones contractades, 10 treballaran com a auxiliars administratives-recepcionistes i 4 com a peons de brigada. Aquest dilluns 15 de gener, s'ha fet la sessió de benvinguda a les persones participants a l'edifici de Promodespí, amb la participació de l'alcaldesssa, Belén García.

Els plans d'ocupació municipals formen part de les iniciatives que l'Ajuntament duu a terme per dinamitzar el mercat de treball i fomentar l'ocupació. Aquests plans prioritzen els col·lectius que tenen especials dificultats d'inserció al mercat laboral o que estan en situació de vulnerabilitat social, com les persones més grans de 55 anys, les persones menors de 35 anys, les dones, les persones que no perceben cap prestació o les persones aturades de llarga durada.

Tot i que les polítiques actives d'ocupació no són competència municipal, durant l'any 2023 l'Ajuntament va contractar, a través de plans d'ocupació propis o amb l'ajuda d'altres administracions supramunicipals, un total de 61 persones, a les quals cal sumar la cinquantena de joves que van ser contractats a través dels programes ocupacionals juvenils 'Treballa al Nadal', 'Treballa a l'Estiu' i 'Work Experience'.

Reducció clara de l'atur

Durant l'any 2023, la taxa d'atur a Sant Joan Despí va registrar una clara tendència a la baixa. Segons les dades de l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat, la taxa d'atur a la ciutat va tancar l'any en un 7%, molt per sota de la mitjana de Catalunya (8,9%) i de la mitjana de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (8,5%). El nombre total de persones aturades a data desembre de 2023 era de 1.208, la xifra més baixa en els darrers 15 anys.