Lluïsa Moret ha estat proclamada nova presidenta de la Diputació de Barcelona

Lluïsa Moret ha estat proclamada nova presidenta de la Diputació de Barcelona

Imprimir

Lluïsa Moret ha estat proclamada nova presidenta de la Diputació de Barcelona

 

L'Alcaldessa de Sant Boi ja ostentava la vicepresidència primera d'aquesta institució i també era diputada de l'àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social

El Ple de Constitució del nou govern de la Diputació de Barcelona s'ha celebrat aquest dijous 13 de juliol al paranimf de l'Escola Industrial de Barcelona. L'Alcaldessa de Sant Boi ha estat escollida amb els 17 vots de la seva formació, el PSC, els 5 d'En Comú-Podem, 2 de Junts i 1 de Tot per Terrassa.

Un cop ha estat proclamada presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret ha agraït el suport rebut i l'oportunitat d'encapçalar una institució de profunda vocació municipalista, la missió de la qual és "estar sempre al servei dels pobles i ciutats". L'Alcaldessa de Sant Boi ha afirmat en aquest sentit que "la Diputació de Barcelona promourà la cohesió social i territorial, des del reconeixement a la diversitat i posant sempre les persones en el centre de les nostres polítiques".

Lluïsa Moret també ha destacat la seva aposta per "apropar la Diputació a la ciutadania, perquè sigui percebuda com una institució útil i eficaç" i que aquest repte passa per «impulsar una Diputació pionera, capdavantera i de prestigi, i que sigui referent en la generació de coneixement, en el disseny de polítiques públiques innovadores". Per últim, l'Alcaldessa de Sant Boi ha manifestat que la seva acció de govern incorporarà "la triple mirada de sostenibilitat: social, econòmica i ambiental" en "coherència amb els marcs de referència internacionals com les agendes urbanes, l'agenda 2030 i els seus 17 ODS".

La Diputació de Barcelona és una institució de govern local que treballa per garantir i millorar els serveis públics bàsics als 311 municipis de la província. Està governada per alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels ajuntaments de les comarques de Barcelona. La seva missió és impulsar el progrés i el benestar de la ciutadania del seu àmbit territorial, els 311 municipis de la província de Barcelona. La Diputació de Barcelona actua directament prestant serveis en cooperació amb els ajuntaments en àmbits molt diversos, com ara la cultura, l'educació, la transició energètica o la conservació dels espais naturals, entre d'altres.