Sant Joan Despí millorarà l'eficiència energètica del Centre Cívic Les Planes

Millora l´eficiència energètica del Centre Cívic Les Planes

Imprimir

L'Ajuntament de Sant Joan Despí continua treballant en la millora de l'eficiència energètica als equipaments municipals

en el marc dels compromisos adquirits al Pla d'emergència climàtica i transició ecològica aprovat al mes de febrer. La propera actuació es realitzarà al Centre Cívic Les Planes que gràcies als fons NextGenerationEU incorporarà una "pell exterior" que ajudarà a l'aïllament tèrmic del centre. El projecte té una dotació econòmica de 1,6 milions d'euros.

Aquesta pell actuarà com una cambra d'aire ventilada ja que les diferents orientacions de l'estructura exterior que s'hi instal·larà permetrà la circulació constant de l'aire. L'aïllament tèrmic de l'equipament municipal es completarà amb la substitució dels vidres i de la fusteria metàl·lica de l'actual de la façana, i amb una nova impermeabilització de la coberta on a més s'instal·laran 177 plaques solars fotovoltaiques amb una potència de 80 KWp, que ajudarà a reduir la factura energètica. 

El projecte també contempla la instal·lació d'un nou sistema de climatització i il·luminació led interior i amb la millora de la regulació intel·ligent i domotizada de l'equipament. Aquestes actuacions permetran reduir un 30% la demanda energètica de l'equipament, un dels més utilitzats al barri de les Planes. D'altra banda, també s'intervindrà a la plaça exterior que envolta el centre que s'enjardinarà, afavorint l'evapotranspiració i augmentant la biodiversitat. Finalment, el projecte contempla la construcció d'una escala i una rampa d'accés al nou Centre de Recursos i Informació de Dones (CRID) a més d'un bany adaptat. El projecte és finançat mitjançant els fons NextGenerationEU, dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'escola Roser Capdevila

D'altra banda, dins del marc del Pla Municipal de Cobertes Fotovoltaiques, aquest estiu s'instal·laran plaques fotovoltaiques a l'escola Roser Capdevila, al barri de les Planes, amb l'objectiu de generar energia elèctrica per a autoconsum reduint l'impacte ambiental i millorant l'eficiència energètica. En total s'instal·laran 224 mòduls que evitaran l'emissió de 39,5 tones de CO₂ a l'atmosfera i que produiran 158 MWh/any cobrint la demanda energètica del centre. El projecte s'executarà gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona. 

D'aquesta manera, l'Ajuntament dona continuïtat a un pla que s'ha iniciat amb la instal·lació de plaques en el poliesportiu Salvador Gimeno. Pròximament es farà el mateix a les escoles Sant Francesc d'Assís, Pau Casals, Joan Perich Valls i Espai 3, en el poliesportiu Francesc Calvet i a la biblioteca Miquel Martí i Pol.