Obres  de millora del carril bici de l'avinguda de Barcelona

Obres de millora del carril bici de l'avinguda de Barcelona

Imprimir

Sant Joan Despí continua millorant i connectant la xarxa ciclable per afavorir que la ciutadania pugui

desplaçar-se de manera més segura i còmoda amb bicicleta i altres cicles. Després de la millora recent del carril bici de l'avinguda de la Generalitat, aquest mes de gener s'han iniciat les obres d'una actuació per connectar la xarxa ciclable existent en un eix bàsic a la ciutat com és l'avinguda de Barcelona, concretament entre el carrer Mare de Déu de la Mercè i l'avinguda del Baix Llobregat.

La intervenció està finançada per la Unió Europea mitjançant els fons NextGenerationEU, dins el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb una dotació econòmica de 445.931,25€ i té un termini d'execució de quatre mesos.

El tram té una longitud d'uns 750 metres i comunica diferents pols generadors de mobilitat com el Centre Miquel Martí i Pol, el CAP Les Planes o l'Hospital Moisès Broggi. A més, el carril permetrà donar continuïtat al nou tram de BICIVIA que es construirà a Esplugues i que facilitarà l'arribada a Barcelona per la Diagonal.

Així, per a la configuració i l'ordenació viària existent a l'àmbit on s'actua s'ha optat per dos tipus de solucions en funció dels trams: carril bidireccional segregat i protegit en calçada, i carril bidireccional segregat en vorera. Ambdues tipologies facilitaran la connexió amb altres carrils bici existents a l'àmbit d'actuació tot adaptant-se a la trama urbana per la qual discorre, sense necessitat d'eliminar places d'aparcament.

En altres trams, com el situat a l'alçada del carrer del Marquès de Monistrol, es donarà continuïtat al carril bici en vorera ampliant-lo mitjançant un voladís per compatibilitzar el pas de ciclistes i vianants.

Quan finalitzin les obres, l'eix de l'avinguda de Barcelona, la principal artèria viària de Sant Joan Despí, estarà pràcticament adaptat a l'ús de la bicicleta i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) connectant la ciutat de nord a sud, i també diferents modes de transport públic com l'autobús o el tramvia.