El Prat, entre els tres millors ajuntaments de Catalunya

El Prat, entre els tres millors ajuntaments de Catalunya

Imprimir

El Prat ha estat reconegut en la VII Edició dels Reconeixements de l’Administració Oberta de Catalunya,

que ha premiat els millors ajuntaments i consells comarcals en transformació digital pel que fa a la relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna durant l’any 2021. L’Ajuntament del Prat ha avançat posicions respecte a l’edició anterior: si el 2020 se situa entre els 10 primers ajuntaments, el 2021 s’ha situat entre els tres primers

El Prat es troba entre els ajuntaments catalans que més fomenten la transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna i ha millorat la seva posició al rànquing d’ens locals per valorar-ho  del Consorci AOC (Administració Oberta de Catalunya) entre els anys 2020 i 2021. Si al 2020 es trobava entre les 10 primeres posicions en el rànquing de municipis de més de 50.000 habitants, el 2021 ha ascendit fins a la tercera posició.

Per aquest motiu, representants de l’Ajuntament del Prat van rebre dimarts passat, 3 de maig, un reconeixement pels seus avenços en transformació digital, en el marc de la VII Edició dels Reconeixements d’Administració Oberta de Catalunya. La primera posició ha estat per a Girona; la segona l'han compartida Lleida i Terrassa, i, a la tercera, es troben tant el Prat com l’Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat del Vallès.

Els principals motius pels quals l’Ajuntament del Prat ha avançat posicions al rànquing de l’AOC fins arribar al tercer lloc estan vinculats als següents aspectes:

Aquestes accions s’emmarquen al pla local de govern obert, amb què l’Ajuntament del Prat vol tenir en compte les diferents necessitats i inquietuds de la ciutadania i el teixit social i associatiu de la ciutat a l’hora d’adoptar decisions vinculades a la política municipal. Altres accions impulsades per l’Ajuntament del Prat en el marc d’aquesta estratègia de govern obert són la publicació de les agendes de l’alcalde tots els regidors i regidores del consistori que vulguin fer-ho. L’alcalde ja tenia l’agenda publicada des de fa anys i, des del passat 23 de febrer, també ho està la de tots els regidors i regidores que formen part del govern municipal perquè qualsevol persona pugui consultar amb qui es reuneixen en l’exercici del seu càrrec amb total transparència. La informació sobre les agendes dels regidors s’afegeix a les declaracions dels béns patrimonials i les activitats privades de tots els càrrecs electes, ja publicades al web municipal

També cal destacar les polítiques d’alcaldia oberta.  Periòdicament, s’organitzen les sessions del cicle “Parla amb l’alcalde”. Inicialment, va permetre que veïns i veïnes de diferents barris i zones de la ciutat poguessin traslladar les seves opinions i propostes de millora a l’alcalde i, actualment, el seu enfocament és temàtic. És a dir, l’alcalde s’està abordant diferents temes amb les persones, col·lectius i entitats que treballen en diferents àmbits de la ciutat i

A més de les sessions temàtiques del cicle “Parla amb l’alcalde”, l’Ajuntament també ha ofert  que les entitats de la ciutat que ho desitgin puguin sol·licitar la seva trobada amb l’alcalde per plantejar-li les seves propostes, necessitats o inquietuds.

Altres espais i canals de comunicació de l’alcalde són el videoblog que es pot consultar al web municipal; o el programa Contrasenyes de El Prat Ràdio, en què contesta directament preguntes plantejades pels veïns i veïnes de la ciutat.

Aquests són espais no formals de participació, que s’afegeixen a aquells que estan reglats com els Consells Municipals (de dones, de salut, d’educació, etc.).

Fuente: Ajuntament del Prat